Saturday, October 17, 2009

Godt at Google gir Amazon konkurranse

VG skriver at Google vil komme på banen med en nettbokhandel i løpet av 2010. Det er gode nyheter. Tidligere har det vært klart at Amazon vil satse på det norske markedet, men med fokus på sin Kindle. Og samtidig virker det som at regjeringen vil gjøre det umulig å bedrive norske nettbokhandler på fornuftig vis, siden norske nettbokhandler vil være rammet av moms på ebøker.

Derfor er det svært velkomment nytt at Google satser i dette markedet. Google sier at de vil satse på alle plattformer, og dermed vil det kunne bli reell konkurranse også på lesebrettsiden.

(Personlig har jeg som nevnt en Sony PRS-505, men har foreløpig ikke kjøpt bøker til den, og nøyer meg med å lese Aftenposten, The Economist og artikler knyttet til jobben.)

2 comments:

 1. Anonymous12:56 AM

  Disse aftenposten-artiklene er kanskje interessante for deg?

  Nye lesebrett er utdatert
  Kunder som nettopp har brukt tusenvis av kroner på lesebrett fra Digitalbok.no, kan snart ikke bruke dem til å lese nye norske bøker.
  http://www.aftenposten.no/kul_und/article3446380.ece

  Garanterer nytt format
  Bokdatabasen garanterer at du skal kunne lese e-bøkene fra den norske bokbransjen til evig tid. Men da må du velge riktig lesebrett.
  http://www.aftenposten.no/kul_und/article3446386.ece

  ReplyDelete
 2. Takk! Det er interessant!

  Og nok en gang er jeg ihvertfall glad for at jeg ikke har kjøpt Kindle...

  ReplyDelete