Sunday, October 18, 2009

Homofile også i KrF

Motstanden mot homofile tillitsvalgte vant første runde men tapte den andre på KrFU-landsmøtet. Vårt Land skriver at homofile ble valgt til både første og andre vara til sentralstyret. Forsøket fra homomfile Gaute Brækken til å bli valgt til fast plass, strandet.

Det begynner å bli noen år siden Anders Gåsland måtte gi seg som KrFU-leder da det kom fram at han var homofil. Nå er det altså mulig å bli valgt selv om man er åpent homofil. Ofte tar det riktignok noen år før slike utviklingstrekk forplanter seg inn i moderpartiet, men jeg drister meg til å tippe at KrF vil åpne for åpent homofile i partiledelsen innen de nærmeste 20-30 årene...

8 comments:

 1. Det er absolutt mulig med homofile i partiledelsen i KrF allerede i dag. Homofili er helt ok, selv om mange nok ikke vil stemme på en homofil i partnerskap.

  Selv opplever jeg det blir feil å stemme homofile inn i sentralstyret FORDI de er homofile...

  ReplyDelete
 2. De fem som ble valgt til faste sentralstyremedlemmer i KrFU har en snittalder på cirka 22 år og har til sammen over 25 års erfaring i aktivt engasjement i ulike verv i KrFU. De har alle sammen deltatt på KrFUs ledertreningskurs, mange av dem har vært fylkesledere, flere av dem har vært i lønnede stillinger på ulike nivåer i KrF og KrFU på fylkesplan og nasjonalt.

  Jeg er 22, har deltatt på KrFUs ledertreningskurs, jeg har jobbet som valgkampsekretær i Sør-Trøndelag KrF, og jeg har hatt verv i KrFU i nærmere syv år. De som er valgt inn nå er så kompetente og godt kjente i organisasjonen at jeg ikke nådde opp.

  Gaute Brækken er 30, har ikke hatt noe verv i KrFU før han ble valgt inn i fylkesstyret til Oslo KrFU for et par måneder siden og nesten ingen utenfor Oslo KrFU hadde hørt om ham før valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre kom tidlig i oktober.

  Du er mattelærer, do the math.

  ReplyDelete
 3. Takk for innspill!

  Jeg har ikke påstått at de som ble valgt ikke er kompetente. Og jeg synes det er en fin ting at homofile har kommet på 1. og 2. varaplass til sentralstyret i KrFU. Jeg tror ikke jeg har antydet at de som ble valgt burde ha vært lenger opp på lista, og har heller ingen intensjoner om å blande meg inn i det.

  Derimot stiller jeg spørsmål ved når åpne homofile blir valgt inn i ledelsen av moderpartiet KrF - og kan godt legge til: når åpne, gifte homofile blir valgt inn i ledelsen av KrF. Det er det jeg antyder vil ta en del år.

  Men det er naturligvis mulig at Sondre er inne på noe: at det forsåvidt ikke er umulig for en singel homofil med de "rette" meningene å bli valgt inn allerede i dag, men at kompetente homofile på dette nivået ikke er å finne i KrF.

  ReplyDelete
 4. Jeg reagerte primært på formuleringen "Motstanden mot homofile tillitsvalgte vant første runde men tapte den andre på KrFU-landsmøtet." Jeg tror nemlig, som jeg signaliserte, at det var andre grunner enn Gaute Brækkens legning som gjorde at han ikke ble valgt inn på fast plass.

  ReplyDelete
 5. Ok, jeg ser den, Sigrid.

  Jeg ble litt for revet med av Vårt Land, som presenterte det som en kamp mellom homotilhengere og motstandere, blant annet med den noe spesielle overskriften "Homofil KrFU-triumf".

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:23 PM

  Flott at både Hanne Pedrsen-Eriksen og
  Gaute Brekken ble valgt inn i styre til
  KRFU.Synd det kun ble varaplasser.
  Kristne har nå innsett vi lever i 2009
  og ikke i 1809.Det er i hvertfall ett
  framskritt.


  JILL

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:36 PM

  Hva er poenget med KRF, hvis grunnverdiene forandres?
  Hva blir det neste liberale utspill? At man bør åpne om for at ateister skal kunne bli prester eller biskoper i den norske kirke?

  ReplyDelete
 8. Dette var en artig idé, "Anonymous".

  Jeg vil mene at det er en direkte motsetning mellom å være ateist og det å være kristen. Ateister ville ikke vært kalt "ateister" hvis det ikke var for at det fantes noen som var "teister".

  Derimot ligger det ingen motsetning i å være kristen homofil.

  ReplyDelete