Friday, October 09, 2009

Overraskende pris til Obama

Jeg må si jeg er overrasket over at Barack Obama har fått Nobels fredspris. Han får prisen først og fremst for arbeidet mot atomvåpen og for arbeid mot klimaproblemene.

Men har Obama egentlig gjort så mye enda? Siden han er i starten av sin presidentperiode, er det vel så mye hans visjoner som hans handlinger han får prisen. Men samtidig er naturligvis hans overtakelse av presidentkontorene i USA noe av det mest positive for verdensfreden på lenge...

Samtidig kommenterer CNN at det er sjelden at en statsleder som er involvert i to kriger (Irak og Afghanistan) får Nobels fredspris.

Interessant er det ihvertfall.

(Se mer om prisen for eksempel i VG, Dagbladet og CNN.)

(Fjorårets prisvinner Martti Ahtisaari kommenterer på CNN at komiteen har "a capacity to surprise". Prisvinneren fra 2004, Wangari Maathai, kaller det "extraordinary" og "wonderful". El-Baradei: "I am full of joy. I could think of noone more deserving.")

3 comments:

 1. Ikke alle amerikanere er like fornøyde. Dette innlegget står til en artikkelen "prize fools" på The Times Online. K R wrote:
  This heinous crime can only be justly dealt with by an immediate invasion of Norway in order to secure the world's major supply of mobile telephones. We demand a UN mandate to this effect be issued immediately so that joint task force of US/UK telephone engineers can begin the invasion plan immediately!

  ReplyDelete
 2. Artig kommentar, Tor Øyvind. Men forsåvidt mer en kritikk av Bush sin utenrikspolitikk (å invadere for olje) og amerikaneres manglende kunnskap om utlandet (blander sammen Norge og Finland)... :-)

  ReplyDelete
 3. En arrogant "fredsprisvinner" Obama og en arrogant statsminister. Hva har vi vel mer i vente i 2010...???

  De har nok med sitt så lenge det disse to menn er ute etter,er å løpe ærend for de "store gutta" der ute, de som står bak giftvaksiner og medisiner og de som har med våpenindustrien og alt som kan forurense luften og mennesket enda mer! Bilderbergergruppen har du vel hørt om og andre korrupte organisasjoner disse "fredens menn" går i møte med!

  http://rense.com/

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og HULK org. (help for youth in seriouse lifecrises)
  http://www.hulk.no

  ReplyDelete