Thursday, October 29, 2009

Grorud Venstres årsmøte

Grorud Venstre hadde et strålende årsmøte forrige uke, preget av pågangsmot og politisk debatt.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skeptisk da rapportene om medlemstilstrømning til Venstre kom rett etter valget. Kunne det virkelig være sant at over 1000 nye medlemmer strømmet til etter denne kalddusjen? Eller kunne det være en stemningsbølge som ville gi seg når velkomstbrevet og giroen kom i postkassa - eller enda verre; kunne det være folk som bare tulleinnmeldte seg? Men når rapportene manifesterer seg i konkrete mennesker på årsmøter også i små lokallag som vårt, da slipper (endelig) skepsisen taket. Venstre er svekket på Stortinget og svekket økonomisk, men har styrket medlemsmassen og har dermed alle forutsetninger for å komme sterkt tilbake.

Det er imponerende at vår parlamentariske leder og partinestleder Trine Skei Grande tok seg tid til å besøke årsmøtet vårt. Hun holdt en motiverende tale og var like hyggelig som alltid.Årsmøtet var tid for lederskifte: Linn Beate Kaald Thoresen gikk av som leder etter å ha flyttet til en annen bydel, mens Jon Julius Sandal ble ny leder. Innflyttede Martha Hagerup Nilson er blitt ny nestleder. Og undertegnede fortsetter som styremedlem, sammen med Leif-Runar Forsth og Ane F.S. Marwah.

Det er under to år til neste valg, og da gjelder det at Venstre beholder sin viktige posisjon i Oslopolitikken, blant annet for å opprettholde satsningen på kollektivtrafikken.

No comments:

Post a Comment