Saturday, October 02, 2010

Homonytt fra hele verden 02/10/10

Kampanje mot seksuelt apartheid
SAIH (Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) har en kampanje mot "seksuelt apartheid" som dras i gang med kampanjeuke 4.-8. oktober. SAIH minner oss om at homoseksualitet er forbudt i over 80 land, og medfører dødsstraff i sju land. Støtt opp og signer oppropet på hjemmesiden!

Homosensur i Litauen?
Parlamentet i Litauen skal i høst behandle et forslag om å forby promotering av homoseksualitet og straffe det med opptil ett års fengsel. Dette vil utsette homoorganisasjoner for forfølgelse. . Det er Petras Gražulis i "Partiet for orden og rettferdighet" som foreslår dette. (Hvorfor er partinavn så ofte så misvisende? "Sverigedemokraterne", "Fremskrittspartiet" og så videre...) (QX)

Film fra sør-festivalen
Årets Film fra sør-festival inneholder ikke mange homofiler, etter det jeg kan se. Men det er ihvertfall én: Leo's room (El Cuarto de Leo) som har tre visninger i løpet av festivalen. Den foregår i Uruguay, og "handler mer om å tørre å insistere på sitt personlige rom, også utenfor soverommets fire vegger, og er en stille men stødig debutfilm", ifølge hjemmesiden.

It gets better
I en serie videoer på YouTube med hovedtema "It Gets Better" kommer homofile kjendiser med oppløftende meldinger til ungdommer som kan trenge en oppmuntring. Det er et interessant prosjekt, som minner en del om et kinesisk prosjekt jeg skrev om for en stund siden. Fint. (Queerty

(Oppdatering 6. oktober: I dag skriver også VG om denne kampanjen.)

Homoparade i Alta
Homoparaden i Alta er overstått. Et tjuetalls personer deltok på lørdag, ifølge Altaposten. "Jeg er overrasket og glad for at det kom så mange i toget, men det kunne vært langt flere. Jeg kjenner veldig mange i Alta som er homofile eller lesbiske" sier Steffensen Johansen i Skeiv ungdom Finnmark til Altaposten. Joda, det kunne vært fler, men jeg så aldri så mange som 20 homofile samlet i Alta i de fem årene jeg bodde der, så det er framgang...

Leserbrev i Agder
Aust-Agder Blad tar inn leserinnlegg som er kritiske til LLH. Skjønt kritiske er bare forordet - Aud Nordheim skriver i et innlegg 25. september (som jeg ikke finner på nett), hvor hun beskylder LLH for å være årsak til voldtekt: "Jeg er overbevist om at LLH`s informasjonsmateriell i skolen skaper mer kaos og forvirring i barnesinnet enn vi er klar over. Når vi den siste tid hører at 14 år gamle gutter voldtar mindreårige gutter til og fra skolen, ser vi fruktene av denne ideologien. LLH fjerner naturlige grenser for samværet med andre og bygger opp om umoralen og pervers sexualisering av samfunnet. Deres agenda er å danne grobunn i det norske folk for en adferd for sansalig nytelse på bekostning av andre. Og våre barnehagebarn kan bli ofret på deres alter; hvis ikke foreldregenerasjonen sier stopp!"

Det er jo trist at noen har et så forvirret syn på hva LLH står for. LLH har jo alltid hatt et entydig syn på at sex skal være frivillig fra begge parter. Og hvis Nordheim er redd for seksualisering av samfunnet, bør hun nok se vel så mye til de heterofile. Nordheim fikk svar fra Laila Åtseth i går - jeg håper hun kanskje får et svar fra LLH også.

Priser ved Skeive Filmer
Årets Skeive Filmer-festival ble avsluttet på fredag. "Bearcity" tok publikumsprisen for beste langfilm. "Den rette gaven" fikk publikums kortfilmpris. Ungdomsjuryen ga pris til "Elvis & Madona", mens den internasjonale juryen ga pris til "Undertow", special mention til "The Topp Twins" og "Postcard To Daddy" og kortfilmpris til "Pink River". Av alle disse var det bare "Den rette gaven" jeg selv har sett, og den var ikke riktig festivalens beste kortfilm, etter min mening. Og "Miss Kicki" kunne godt ha fått en pris, etter min smak...

Homser ødelegger det hellige ved Guinness-rekorder
Se Comedy Central gjør narr av motstanderne av homoekteskap i denne videoen. Gøy.
(Queerty)

2 comments:

 1. Anonymous2:56 PM

  kult du har fått med deg SAIH-kampanjen vår. Takk for at du skriver om den!
  Sindre SAIH

  ReplyDelete
 2. Bare hyggelig! Takk for at dere har denne kampanjen!

  Lykke til med kick-off i dag!

  ReplyDelete