Thursday, January 08, 2009

Positiv politi-PR

Etter alt oppstyret rundt politiets "fredagsforkjølelser" i det siste, er det godt at politiet kan notere seg for noen suksesser. I dag skriver VG om at de har tatt horekunde nr. 2 etter at forbudet mot sexkjøp ble innført 1. januar.

Som sagt mange ganger før er jeg skeptisk til forbudet, men politiet kan naturligvis ikke ta hensyn til om forbudet er fornuftig eller ei. De må følge opp politikernes avgjørelser, og da er det nok fornuftig å ha en viss innsats de første par ukene, kombinert med en pressestrategi som sørger for at både risikoen for å bli tatt og bøtenivået blir kjent for flest mulig.

Verre blir det nok å sørge for at prostitusjonen faktisk stopper opp, og ikke bare flytter innendørs.

Jeg håper ihvertfall at politiets innsats virker preventivt slik at de resten av året kan bruke kreftene på viktigere ting.

13 comments:

 1. Anonymous12:55 PM

  Med disse to bøtelagt er Norge et tryggere land. Det er flott at det lokale Stasi er på plass og får tuktet sånne pervertere avvikere, som ikke innfinner seg ettter det Statlig Godkjente Sexliv. Orwell snur seg i graven.

  ReplyDelete
 2. Anonymous1:16 PM

  Norsk politi under nazi-styre tok heller ikke hensyn. De utførte det statsmakten bestemte. Sånn er det nå også. Man skal ikke klandre norsk piliti. Det er lovpålagt å trakkasere horekunden. Det har AP/SV-regjering fått fletallet i stortingen til å bestemme.

  ReplyDelete
 3. Det er ganske sterke følelser i sving her, ser jeg. Både kommunistenes Stasi og nazismen trekkes inn for å forklare hvor ille dette er.

  Personlig klarer jeg ikke helt å se at kriminalisering av sexkjøp kommer opp mot de ugjerninger kommunistene og nazistene sto for.

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:49 PM

  Det er flott prioriteren er på plass. Glem ran, blind vold og drap.. her er det sexkunder som skal prioriteres.

  PS:
  Er rimelig sikker på at voldtektstallene kommer til å stige, og det er vel fortjent til norske jenter.

  ReplyDelete
 5. Anonymous3:15 PM

  Det er ikke sånn at Politiet bare prioritere sex-kjøp aksjoner. Det er heller media som bare fokuserer på dette. Hvor lang og kjedelig tror du ikke avisa hadde blitt om de skulle ha skreve om alle de rutinekontrollene, slosskampene, innbruddene osv. Politiet rykket ut på hver j*vla dag?? Tenk dere litt om før dere uttalere dere så latterlig.

  ReplyDelete
 6. Anonymous3:21 PM

  Mange menn som er motstander av denne loven har jeg merket meg...

  Og en kommentar til anonymous; hva mener du med at det er velfortjent til norske jenter at voldtektstallene kommer til å stige? Usakelig, smakløst og patetisk utsagn å komme med. Det er sånne som deg som sikkert tråler gatene etter prostituerte fordi du/ dere aldri klarer å få dere et ligg på normal måte.

  Klarer ikke menn å ha et sexliv uten å betale for det får dere heller klare dere foruten. Hvem har sagt det er en menneskerett å ha sex?...

  Hilsen ung kvinne som er tilhenger av forbudet mot sex-kjøp

  ReplyDelete
 7. Det er meningsløst å påstå at politiet "glemmer" ran, blind vold og drap. Politiet har nok ikke brukt skrekkelig mye ressurser på å ta disse to personene, men de har vært flinke til å få det i avisene slik at det får en preventiv effekt.

  Kommentarer om at voldtektstallene vil stige er jo fryktelig fordømmende ovenfor horekundene - man påstår altså at disse folka ikke bare er villig til å betale for sex, men vil tvinge til seg sex hvis de ikke får kjøpe det. (For øvrig påstår vel de som forsker på voldtektspersoner at det ikke dreier seg så mye om sex som om makt. Prostitusjon, derimot, trodde jeg handlet om sex.)

  Uansett kan ikke politikken utformes ut fra slike argumenter.

  ReplyDelete
 8. anonymouse4:34 PM

  Det er norske kvinners fortjeneste (feminismen) som har fremmet loven. Så dere burde ta dere selv en kakebit.
  Morsomt er det at salg er lov!
  Forresten, er narkotika lov å selge, men ikke kjøpe? Hehe
  Voldtektstallene kommer til å stige, og det kommer av flere grunnen. Som f.eks, mindre sjanse å bli tatt for voldtekt, og så er det billigere.

  ReplyDelete
 9. anonymouse skriver at det er morsomt at salg er lov. Vel, det kommer nok av et syn på prostitusjon hvor den prostituerte er et "offer" mens horekunden er den som har makta. Det er ikke god tone å straffe ofrene.

  Ideen om at det er mindre sjanse for å bli tatt for voldtekt må du nesten dokumentere. Jeg tror nok at politiinnsatsen ovenfor voldtekter er betydelig større enn innsatsen mot prostitusjon, ihvertfall. Og riktignok er det "billigere" å sitte i fengsel enn å betale ei bot, men de fleste vil nok ikke la slike argumenter styre om de skal bli voldtektsmenn.

  Det er ganske skummelt at noen tenker at "nå som de ekle kvinnfolka har nektet oss å kjøpe sex, skal vi jammenmeg hevne oss ved å TA sex". Her har noe alvorlig gått galt i oppdragelsen...

  ReplyDelete
 10. Anonymous6:41 PM

  Politiet har i lang tid klaget på at de har for lite mannskap. Denne helgen hørte jeg på politiradio, og det flommet over av meldinger om overfall, ran og vold. I tillegg vet vi at det kryr av folk som selger narkotika på åpen gate. Allikevel bruker politiet sine ressurser på å jakte på horekunder med buksene nede.
  Argumentet er at de skal hjelpe de prostituerte.

  I januar er 21 nigerianske kvinner pågrepet. 10 av dem er asylsøkere, mens 11 er arrestert i påvente av uttransportering. Hva slags hjelp er dette? Vil de ikke bare måtte prostituere seg i ett annet land?

  Mitt forslag til de som måtte bli bøtelagt for kjøp av sex, må bli å selge narkotika på åpen gate, for politiets ressurser brukes på å jakte horekunder. Sjansen for å bli tatt er minimal!!!

  ReplyDelete
 11. Sorry, "Anonymous", jet tror ikke noe særlig på at politiet bruker store ressurser på å ta horekunder. Jeg tror de bruker store ressurser på overfall, ran og vold, men også setter av akkurat tilstrekkelig med ressurser til å ta noen av horekundene - som media så får vite om.

  Dette tror jeg er smart av politiet. Hvis politiet ikke hadde tatt noen horekunder, ville de blitt innkalt på justisministerens kontor (ironisk nok, for han er jo også motstander av forbudet, egentlig).

  ReplyDelete
 12. Anonymous10:41 PM

  Hvem vill dette forbudet hjelpe egentlig? Horekundene gjør dette av frivilje, det samme gjør de aller fleste horene. De av horene som ikke gjør dette av frivilje, blir nå istedet nødt til å gjøre det i et annet land eller forsvinne underjorda.
  Jeg er verken en horekunde eller en hore. Men ser lett at dette er feil fordet. Hva med å gjøre noen gater ulovlig, eller begynne med id-kort som noen har snakket om? Kjøp og slag forsvinner ikke skal du se.

  ReplyDelete
 13. Jeg er også motstander av forbudet, men ser at det kan ha sine gode sider. Sexmarkedet kan bli mindre, og ikke minst kan det bli færre som kommer til Norge for å selge sex, og som utnyttes grovt av mellommenn.

  ReplyDelete