Saturday, February 06, 2010

Homofobi også i Frankrike

Vårt Land forteller om den søte filmen "Baiser de la Lune" (Månekysset), som handler om en kattefisk og en månefisk som forelsker seg.

Filmen var tenkt vist i 9. og 10. klasse, og elevene skulle visstnok lære om homofili og fordommer ved å se filmen. Nå har utdanningsminister Luc Chatel nektet filmen vist, med henvisning til at "ungdomsskoleelevene ikke er modne for temaet" (!), ifølge Vårt Land.

Er ikke ungdomsskoleelever modne for å lære om forelskelse og kjærlighet? Unnskyld om jeg stikker hull i noens naive forståelse av hva ungdom driver med, men etter det jeg husker er faktisk forelskelse og kjærlighet en relativt stor del av det de driver med. Ganske mange er til og med homofile, og er ikke bare modne for at deres medelever skal få litt kunnskap om temaet, men er til og med rimelig utålmodige...

Her i Norge skal heldigvis temaet være på tapeten helt fra småtrinnet.

2 comments:

 1. ¿Puedo presumir que en mi isla de Ibiza no está actualizado el tema de la homosexualidad. España, finalmente aprobó la ley para que se puedan casar.
  Ibiza siempre fue una isla abierta en todos los sentidos y muy tolerante. ..... Dean son franceses!
  Me gusta mucho tu blog.
  Abrazos de Ibiza (ESPAÑA

  Maria

  ReplyDelete
 2. Thank you for your message. I'm sorry that I can't read Spanish, but Google Translate works wonders...

  I guess Spain is actually ahead of France in these matters - that's good.

  (Here's Google Translate's translation of my answer: "Gracias por su mensaje. Lo siento que no puedo leer en español, pero Google Translate funciona de maravilla ...

  Creo que España es en realidad por delante de Francia en estas cuestiones - que es bueno.")

  ReplyDelete