Sunday, February 21, 2010

Hva mener muslimene?

I etterkant av Mohyeldeen Mohammads uttalelser i det siste har jeg flere steder lest spørsmål om det er slik at "muslimene" virkelig mener dette. Jeg har også sett innspill om at så lenge "de" ikke demonstrerer mot disse standpunktene, må de forventes å støtte dem.

Dette er tull. Det kan ikke bli slik i samfunnet vårt at jeg må ut i gatene og demonstrere hver gang en hedemarking sier noe dumt. (Ok, dårlig eksempel, det er jo ikke så ofte det skjer. Men du skjønner poenget.) Hvor var demonstrasjonene fra kristne for å markere at de ikke støtter Nina Karin Monsen, for eksempel? Svaret er at de fleste kristne satt hjemme foran tven og ristet på hodet av henne, og det samme gjør nok de fleste muslimer - både av henne og Mohammad. Muslimer er en mangefasettert gruppe, og naturligvis støtter ikke muslimer flest steining av homofile, for eksempel.

Men likevel er det naturligvis velkomment når en gruppe muslimer velger å engasjere seg og markere avstand til Mohammad, slik VG forteller om i dag. "Vi ønsker å vise at uttalelsene ikke er representative for flertallet av muslimer i Larvik og Norge. Hans ytringer om å true landet med terrorisme, innføre islamske lover i Norge, og å steine homofile til døde, er uakseptable og vi mener det er viktig å få fram at han står ganske alene om disse standpunktene", sier Malika Hamarash og Ahmad Siddiq Umar. Begge er muslimer i Larvik, og er nå tydeligvis bekymret fordi Larvik og muslimer får et dårlig rykte, og derfor arrangerer de en markering. Fint!

(Av og til når jeg skriver blogginnlegg begynner jeg å forutse kommentarer jeg vil få alt mens jeg skriver. Nå aner jeg at noen vil reagere på sammenlikningen av Monsen og Mohammad. Mohammad støtter jo dødsstraff mot homofile, mens Monsen "bare" kaller homofili et "livslangt handikap" og mener at "hat til homofile" kan være "rimelige reaksjoner". Det er en gradsforskjell her, men også visse fellestrekk...)

7 comments:

 1. Anonymous2:55 PM

  Du kan jo leve i håpet.

  Ta deg en tur til et muslimsk land og praktiser homofili der,så finner du fort ut hva muslimer mener.

  Men kansje tryggere og holde seg hjemme(enn så lenge)

  Det ville jo kansje ødelegge din illusjon om at muslimer aksepterer homofile.

  ReplyDelete
 2. For det første mente jeg å snakke om de norske muslimene. Det vil nok være forskjell på gjennomsnittsholdningene til norske muslimer som har bodd i Norge i 30-40 år og pakistanske muslimer på landsbygda i Pakistan.

  For det andre er det jo relativt stor forskjell på muslimske land også. For eksempel er holdningene i verdens største muslimske land (Indonesia) mer liberale enn i mange andre, og de har visstnok ikke noe forbud mot homofili. (wikipedia)

  Så det er nok mer snakk om å klare å se nyanser enn om å ha illusjoner.

  ReplyDelete
 3. Anonymous4:01 PM

  Det kommer til og bli full krig melom muslimene Larvik.Alle som en skulle vært eskotert ut
  fra Norge med første fly.Muslimer er livsfarlige.  ALFAZ

  ReplyDelete
 4. "ALFAZ": Det er lang tradisjon for at folk har demonstrasjoner for sine synspunkter i dette landet, og det går nok fint at også muslimske grupperinger har det. Det pleier som kjent ikke å utarte til "full krig". Selv ikke da nynazistene og Blitz støtte sammen som verst, ble det direkte uhåndterbart.

  Og for øvrig har muslimske nordmenn samme rett til å bo i dette landet som andre nordmenn.

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:07 PM

  Vel, jeg er fra Iran og mine 2 beste venner er homofile. Vet ikke så mye om andre muslimer fra andre land og hva de tenker om homofiler, men alle Iranere jeg kjenner har absolut ingentin imot homofile og de er mange. Jeg synes de er flotte og intelegente folk og kan tenke meg mange flere slike venner. Han idioten Mohammed burdte kastes ut av landet for sine uttalerser, jeg tror heller ikke han reperesenterer mange muslimer i Norge....

  ReplyDelete
 6. Hei...
  Jeg er også fra Iran og forresten ateist.
  Helt enig med deg kompis, kjenner endel homofile og må bare si at de er utrolig kule. Har vært flere ganger i Iran de siste og heller ikke der var noen som kunne tenke seg å steine dem ihjel.
  Bare si når det skal være en demonstrasjon mot han idioten Muhammed, så skal jeg gå først i demonstrasjon toget... Kast dritten ut av landet med første fly.

  ReplyDelete
 7. Mener fortsatt at både Mohyeldeen Mohammad og Nina Karin Monsen kunne hatt godt av en lang ferietur til Saudi-Arabia - sammen! De hadde kost seg gløgg i hjel, tror jeg.

  ReplyDelete