Tuesday, May 18, 2010

Å mangle den første biten i et puslespill

VG skriver om en mann som puslet med et puslespill (med 5000 biter) i sju år, men manglet den siste biten.

Helge Øgrim spør på twitter: "Kunne det vært den tredje siste? Mattehjelp søkes"...

Nå er det riktignok ikke rent sjelden at jeg skal i gang med et prosjekt men føler at jeg mangler den første biten - den jeg kan ta tak i og føle at jeg er i gang. Men for øvrig er nok Øgrim inne på noe...

7 comments:

 1. Anonymous9:23 AM

  Det vil nok alltid være den site biten du legger, altså nr 5000 :-)
  Jobber selv i forlag som selger puslespiull av samme format. Har vi motivet på lager, gir vi kunden et nytt. Men kanskje han kunne tenke seg å begynne på nytt med annet motiv...

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:50 AM

  Til siste anonyme: Nei, det vil aldri være den siste biten du legger, for biten mangler jo.. Altså blir den aldri lagt. ;-)

  Hvilken bit mangler? Vel, puslespillet ser ut til å være i ca 10x15 format. Med 5000 brikker, blir det ca 60x90 brikker (litt mindre). Brikken som mangler, ligger ca i 5 rad og ca midt på raden. Det vil si ca 90x4 + 45 = 405.

  Gitt usikkerhetene kan vi runde av. Mannen mangler bit nr 400 (ca)...! :-))

  Noen bedre forslag?

  - B.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:31 PM

  Jeg er motstander av puslespillbrikkenummerering. Drømmen om et klasseløst puslespillbrikkesamfunn lever.

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:38 PM

  Fantastisk! Tenk deg å sende en klage til puslespillprodusenten og si at du mangler den første brikken. Dagens latterkule!

  ReplyDelete
 5. Anonymous5:12 PM

  Snakk om å henge seg opp i nummerering og besservisser tanker. Idioter hele gjengen. Både dere som pusler og driver ordrett korrekthet. Må bare le.

  ReplyDelete
 6. Jeg har faktisk et 3d-puslespill hjemme hvor bitene er nummerert på baksiden - og jeg synes noe av poenget da blir borte...

  Men: jeg synes det alltid er litt trist når folk blir sure fordi andre har det litt morsomt. Om noe skulle være uviktig nok til at det var lov å spøke med det, burde det da vel være puslespill? :-)

  ReplyDelete
 7. Anonymous5:31 PM

  Ironisk at han som ler mest, tydeligvis har dårligst humor (og humør.. ;-) ). Bra for ham at han likevel fikk seg en latter. Altså ingenting å være trist for :)

  ReplyDelete