Thursday, May 13, 2010

Nakne homofile?

"Jeg sitter med det inntrykket at homoer er mer enn gjennomsnittlig glad i å være nakne", skriver Blikk-spaltist Kjersti Eidem Dyrhaug under tittelen Naturalia denne uka. Hun mener at homofile oftere er å se på nakenstrender enn heterofile.

Samme dag skriver en homofil Facebookvenn av meg en profiloppdatering om at han
rydda i klesskapet, og fant plutselig ut at han hadde ikke bare en badebukse, men to, og det er jo ikke så verst for en naturist. ;-)

Og da er det kanskje tid for refleksjoner rundt det med homofili og naturisme igjen. Er det en sammenheng? Og i tilfelle hvorfor?

Jeg har naturligvis ingen forskningsmidler til å finne ut dette på vitenskapelig måte, så jeg må nøye meg med inntrykket. Men inntrykket er definitivt det samme som Dyrhaug har - heterofile er underrepresentert på naturiststrender. Du skal lete lenge for å finne en homofil som ikke har noen venner som er naturister, men ikke like lenge for å finne en heterofil som ikke kjenner noen naturister. Tror jeg.

Og hva er i tilfelle årsaken? Vel, de fleste er vel en gang i blant litt sjenerte når de skal være nakne sammen med mennesker fra populasjonen av potensielle kjærester eller sexpartnere (som for heterofiles del er folk av motsatt kjønn, og for homofiles del er folk av samme kjønn). Den store forskjellen på heterofile og homofile i så henseende er imidlertid at homofile sosialiseres inn i nakensamvær med mennesker fra denne populasjonen fra tidlig alder - for eksempel i garderober og dusjanlegg på skoler, i idrett og i treningsstudioer. Slik blir sjenansen og skrekken gradvis slipt vekk helt til mange synes det er helt naturlig å kle seg naken på en strand. Heterofile, derimot, kan gå gjennom hele ungdommen og tidlig voksenliv uten å være nakne sammen med grupper av mennesker fra den aktuelle populasjonen.

Det er da min teori: det er det at man er vant til å være naken sammen med folk man forsåvidt også kan forelske seg i, som gjør at homofile legger vekk den sjenansen som mange heterofile føler når de vurderer å kle av seg på en strand.

Eller hva tror andre?

2 comments:

  1. Anonymous11:36 AM

    SV: Er ikke noe galt med det Bjørn, det ser bare ikke sånn ut i det hele tatt

    ReplyDelete
  2. At det ikke ser slik ut er jeg helt enig i...

    (Til utenforstående: Disse kommentarene knytter seg til Ingas bloggpost.)

    ReplyDelete