Monday, August 23, 2010

Å bade naken i Halden

TV2 viser til en sak i Halden Arbeiderblad om nakenbading i Halden:

I uminnelige tider har kvinner badet på fredager og menn på lørdager. Nå har man redusert tidsrommet som er reservert menn på lørdager, og i samme slengen har man visst innført krav om badebukse i den tida badet ikke er reservert for menn. Dette opprører mennene, som skriver: "Resultatet er dessverre nå at mange menn i stedet har valgt å holde seg hjemme, og dette kan da ikke være god økonomi for Halden Bad, i og med at antall kvinner totalt sett aldri har oversteget tre personer på en og samme herredag".

Tre kvinner (kanskje nettopp de tre som har brukt badet på lørdager) ser dette som likestillingskamp, og skriver at "Det er tungt å kjempe for «mannsprivilegier» i 2010 hvor vi kvinner vil inn på alle arenaer, og bli likebehandlet."

Jeg synes løsningen er opp i dagen: la nå alle kjønn få være til stede hele tida. Men man behøver da ikke å innføre krav om badetøy for det... Har man badet nakne i mange år, kan man vel fortsette med det selv om det dukker opp (opptil) tre kvinner?

2 comments:

  1. Anonymous11:05 PM

    Bra innlegg!!! Så ofte jeg kan reiser jeg selv til Halden Bad på lørdager, sauna, badstu, basseng og boblebad, bedre kan man ikke ha det! Det jeg er redd for er at de fleste som er der (naturlig nok) blir eldre, og at tilbudet kan dø ut pga. det. Selv nærmer jeg meg 40 og er vel en av de yngste brukerne av badet. Heldigvis ser det ut til at noen yngre ser ut tul å etablere seg der, men flere trengs for å sikre tilbudet for framtiden. Gutta som vanker der er hyggelige, og her løses alle verdensproblemer i badstua. Når alle er nakne forsvinner sosial status osv, og etter å ha spradet rundt i adams drakt en time glemmer man helt at man er naken. Anbefales

    ReplyDelete
  2. Har akkurat fått vite at tilbudet legges ned, helt for jævlig! Jeg har vært der jevnlig siden jeg var 26 år og alltid badet naken. I løpet av disse åra har de som vil badet med badebukse, mens de fleste har badet nakne, helt opp til den enkelte; fantastisk å sprade rundt i adams drakt et par timer når regnet høljer ned utenfor. Om du var tykk eller tynn, gammel eller ung, hadde liten pikk, var omskjært, ingen brydde seg!!!! Savner dette vannvittig. Er det ingen måte å gå tilbake til slik det var???

    ReplyDelete