Tuesday, August 03, 2010

Homodebatten går høyt i Agder

Avisa Agder har leserbrevspalter som i sommer er fylt av diskusjoner om homofili. Det kan det jo være litt artig å følge med på nå i sommerstilla. For eksempel skriver Hallvard Kvæven fra Sirdal om aidskonferansen i Wien: "Jeg har ikke sett at årsaken til aids blir drøftet. Den kan det leses om i Romerbrevets kapittel en vers tjuesju, der det heter: "Menn drev skammelig utukt med menn, og fikk på sin egen kropp den straff de fortjente for sin forvillelse." "

Det kan nok stemme at aidskonferansen i Wien beveget seg på et noe høyere nivå, og ikke lette i flere tusen år gamle bøker etter sykdomsårsakene.

Stort mer saklig blir diskusjonen forsåvidt ikke når Gunnar Sembsmoen spør Kvæven om Bibelen på andre områder gir moralsk rettesnor, som det at kong Salomo hadde 1000 hustruer og Abraham giftet seg med sin halvsøster.

Kvæven får riktignok også svar fra teologistudent Gaute Granlund, som spør om Kvæven ikke vet at det er kvinner i Afrika som bærer de største byrdene for epidemien.

Og slik går nå dagene i de ytterste krokene av avis-Norge. Trøsten er at Kvæven neppe omvender så mange til sitt syn gjennom disse innleggene...

1 comment:

  1. Sånn apropos:
    http://www.facebook.com/pages/Nei-til-flere-leserinnlegg-av-Halvard-Kvaeven-i-Agder/143833355636341

    ReplyDelete