Tuesday, August 24, 2010

Fasan hos Raymond

Har du noen gang kommet inn på en restaurant og fått beskjed om at det eneste du kan velge er "kokkens valg", som i tillegg er hemmelig?

Dette er visstnok ikke helt uvanlig i andre land, men jeg har aldri opplevd det før jeg spiste på Raymonds mat- og vinhus på torsdag. Det føles litt skummelt å bestille en hel meny "usett", men det er jo litt artig også.

Denne dagen viste det seg å være fiskesuppe til forrett, en litt bacalaoaktig fiskerett (fisk i tomatsaus, servert i papirpose) som andre forrett og fugl med peppersaus som hovedrett. Etter hovedretten kom kelner/kokk bort til bordet og spurte om vi visste hva vi hadde spist. Siden vi ikke visste det, satte han i gang med hangman, hvor jeg riktignok fikk fulltreff ved å velge A som første bokstav - vi hadde spist _A_A_ (altså fasan). Desserten inneholdt is, jordbær og brownie.

Duken var en historie for seg selv - et stort, blankt ark med fargestifter til. Når man først begynner å tegne sammen med bordkavaleren kan virkelig kreativiteten settes i gang. Veldig morsomt.

Alt i alt: en helt annerledes restaurantopplevelse som anbefales på det varmeste. Prisen er heller ikke håpløs; 399 kroner pr person for fireretters. Og siden vi hadde Lysløypa fikk vi halv pris på fireretters nr. 2.

Beliggenhet: Ruseløkkveien 59, altså like ved Aker Brygge.

No comments:

Post a Comment