Saturday, August 28, 2010

Homonytt fra hele verden 28/08/10

Straff i Uganda
I Uganda foreligger et lovforslag som vil gi livstid i fengsel for å ha homosex en gang, dødsstraff for å ha homosex mer enn én gang (eller for ymse andre ting, som å ha homosex og samtidig være HIV-positiv). Det er også fengselsstraff for ikke å gå til politiet innen 24 timer hvis man oppdager en homofil. David Bahati, som står bak lovforslaget, sier i et intervju med Harper's Magazine at han egentlig ønsker å drepe alle homofile. Uganda utsettes for sterkt press fra giverland til ikke å vedta loven, men den sies å være populær blant folk flest... (NPR)

Lærebøker
I Nederland har et lærebokforlag presisert at de i framtida vil inkludere homofile familiefedre eller -mødre i lærebøkene der det er naturlig. Mens familier i dag alltid presenteres som to foreldre av motsatt kjønn og noen barn, vil det i framtida også være eksempler hvor foreldrene har samme kjønn. (EarthTimes) I Polen, derimot, har en ny lærebok fått homoorganisasjonene på nakken. De påstår at boka presenterer homofili som en sykdom som man kan bli kvitt igjen. (PinkNews)

Kidnapping i Israel
I Tel Aviv ble en homofil mann kidnappet av slektninger som ville ta ham med tilbake til landsbyen han kom fra og "endre" ham. Politiet fikk satt ham fri etter 12 timer, og tok hånd om kidnapperne.(The Advocate)

Felles ekteskapslov i Colombia snart?
I Bogotá i Colombia støtter 63 prosent av befolkningen felles ekteskapslov, ifølge en statlig spørreundersøkelse. (The Advocate)

Straff og kjærlighet i Indonesia
I Aceh-provinsen i Indonesia er det vedtatt en lov som straffer homofili med 100 slag. Loven er heldigvis ikke undertegnet av guvernøren. (Fridae) The Jakarta Globe intervjuer en gutt, Toni, om hans oppvekst. Han forteller at han, da han var 14, tenkte at det å skulle gå på en islamsk internatskole ville kurere homoseksualiteten. Men det var feil. Det var der, på den rene gutteskolen, han møtte sin første kjærlighet...

Politikere kommer ut i England...
I England har fengselsministeren, Crispin Blunt, kommet ut som homofil. Det kinkige er at han er gift med en kvinne - de har vært gift i tjue år og har to barn. (PinkNews)

...og i USA
I USA har tidligere leder av Republican National Committee og kampanjemanager for George W. Bush, Ken Mehlman, kommet ut av skapet. Dette møtes med varierte reaksjoner - at en person kommer ut tas jo normalt imot med glede og varme i homomiljøet, men med tanke på de negative kampanjene RNC har stått for, er det vanskelig å møte ham uten en viss kritikk. Noen ser ham nærmest som en forræder som nå vender hjem og forventer applaus. At han var homofil var dessuten kjent for mange, og man undrer seg over hvordan media maktet å holde det skjult. (Queerty)

Få homofobene ut av det militære!
En amerikansk marineoffiser har fått ett års fengsel for å ha mishandlet 17 soldater, blant annet ved å bedrive "sack-tapping" og kalle dem homofile. Hans advokater mente at oppførselen var vanlig i marinen. (Queerty)

Kulturnytt
Pussig nok har filmen I Love You, Phillip Morris ikke hatt premiere på kinoer i USA enda, visstnok på grunn av at det er en homsefilm. Men nå ser det ut til at den får premiere i desember, lenge, lenge, lenge etter at den gikk på kino i Oslo. (Cinematical)

Tops and bottoms
Og helt på siden av det meste: ManHunt har undersøkt hvilke land som har flest "tops" og hvilke som har flest "bottoms" (62,4%) - basert på profilene på nettstedet. Det viser seg at det er latinamerikanske land som har flest "tops", mens Danmark har størst andel "bottoms" (53,6%). Det er vel grunn til å tro at undersøkelsen sier vel så mye om hva som tradisjonelt har vært akseptert i de enkelte landene som om fysiske eller følelsesmessige forskjeller... (ManHunt Daily, via Queerty)

Nepal
...og Blikk skriver om delegasjonen fra Nepal som er i Norge for å lære om erfaringene med felles ekteskapslov.

2 comments:

  1. Anonymous1:09 PM

    Strengt tatt var det en underoffiser (stabssersjant) i marinekorpset, ikke en marineoffiser.

    ReplyDelete
  2. Takk, pengolodh-sc. Dette er nyanser som jeg ikke har oversikt over, så da er det fint med korreksjon.

    ReplyDelete