Monday, November 16, 2009

Ap fortsetter kampen mot klimaet

Arbeiderpartiet vil avskaffe avgiftsfritaket for biodiesel. Avgiftsfritaket har gjort det økonomisk forsvarlig å satse på biodiesel og dermed bremse klimagassutslippene. Gøril Andreassen fra miljøstiftelen Zero sier til VG at "Ingen vil velge miljøvennlig hvis de taper på det".

Det er pussig at Arbeiderpartiet har en så sterk tendens til å havne på den miljøfiendtlige siden i så mange saker. Og det er pussig at SV i så liten grad klarer å presse regjeringen i miljøvennlig retning. Men så lenge saken ikke er ferdigbehandlet i Stortinget er det enda håp om at det kan skje en endring, selv om de "rødgrønne" ikke har hatt for vane å la Stortinget endre regjeringens forslag.

9 comments:

 1. Anonymous7:52 PM

  Regjeringen skulle kjempe for miljøvernet.
  Like før biodisel og kjøre og kjøpe EL-bil
  enn og kjøre og kjøpe biler som går
  på bensin og disel.Hvor blir det av
  miljøvernet fra Regjeringen.


  JILL

  ReplyDelete
 2. Dette er en tragedie! bli tilhenger av denne gruppen på facebook for å stille dere mot avgiften:

  http://www.facebook.com/pages/Nei-til-avgift-pa-Biodiesel/175308762849?v=wall&ref=search

  ReplyDelete
 3. Avgifter kan brukes på to måter. De kan enten brukes til å styre samfunnet inn i en ønsket retning, eller de kan brukes til å melke befolkningen så mye som mulig. Landets største parti velger tydligvis det siste.

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:55 PM

  Jeg for min del, fryder meg over at AP driter seg ut, gang på gang. Forhåpentligvis vil det føre til at færre stemmer på dem ved neste korsvei!

  ReplyDelete
 5. Anonymous1:39 AM

  "Forhåpentligvis vil det føre til at færre stemmer på dem ved neste korsvei!"

  Ikke bygg deg opp noen store forventninger her. Sosialistiske velgere har en meget dårlig hukommelse.

  ReplyDelete
 6. Jepp, neste korsvei er fryktelig lenge til, og ingenting ved valget som nettopp var tyder på at folk stemmer ut fra klimapolitikken til partiene...

  (Hilsen frustrert Venstremann...)

  ReplyDelete
 7. Anonymous3:49 AM

  "AP forsvarer avgiften med at biler på biodrivstoff også fårårsaker ulykker, sliter på veinettet og utløser vedlikehold, akkurat som andre biler"
  Hmmmm... Tidenes dårligste argument. Disse avgiftene vil ALDRI bli brukt til vedlikehold av veinettet. El-biler og hybrid-biler fårårsaker også ulykker og sliter på veinettet. Da må jo de også betale betale avgift, eller???

  ReplyDelete
 8. Nettopp.

  Venstre har lenge vært tilhengere av å omlegge skatte- og avgiftsystemet i grønn retning, altså å senke avgiftene på miljøvennlige alternativer og øke avgiftene på miljøskadelige alternativer - uten å endre de totale skattebelastningene. Arbeiderpartiet mener tilsynelatende at miljøhensyn ikke skal spille noen rolle når man fastsetter avgiftene.

  ReplyDelete
 9. Anonymous11:58 AM

  I dette landet er det avgifter på det meste som selges også tjester så hvorfor trodde noen biodisel ikke skulle ble 5% dyrere ? Det vil si at det like mange andre produkter til like aktverdige formål som heller ikke slipper unna avgifter. Men min enighet går på at det kunne være et riktig signal og sende til produsentene av biler. Men produsentene av biodisel kommer sikkert til å passe på å ikke helt klare å møte etterspørselen dersom behovet skulle eksplodere. Det er mange småsleipe aktører her som bruker vikarierene argumenter for å øke bunnlinjen mest mulig :-))

  ReplyDelete