Sunday, November 01, 2009

Når andre vil bruke bildene mine

En av de kule tingene med å legge bildene jeg tar på Flickr er at de faktisk blir sett av andre enn meg av og til. Fra tid til annen får jeg spørsmål om folk får lov til å bruke bildene mine i ulike sammenhenger, og det er gøy. Og det er ofte høyst overraskende hvilke bilder de vil bruke.

En reiseguide ba i dag om lov til å bruke dette bildet av Astrup Fearnley Museum of Modern Art - og det fikk de lov til:
153_5383

Andre reiseguider har tidligere brukt disse bildene:
Holocaust Memorial
Holocaust Memorial - Wien

127_2744
Bislett

Og dette bildet fra Sametinget er blitt brukt i undervisning ved en norsk høyskole:
same

Og her er et bilde hvor jeg faktisk sa nei: et USAnsk universitet ville bruke det på hjemmesiden sin, men kunne ikke oppgi fotograf, og da gadd jeg ikke:
IMG_1708

Og til slutt: dette bildet er faktisk kommet på trykk i boka "Hong Kong Chic":
Star Ferry, Hong Kong

Poenget: jeg er ingen fotograf som kunne blitt rik på fotograferingen, men jeg tar av og til bilder som noen kan bruke - ikke fordi de er så fantastiske, men fordi de viser akkurat det som disse menneskene har bruk for der og da. Og slik går verden gradvis framover, ved at vi alle hjelper hverandre litt... :-)

2 comments:

  1. Et fint eksempel på på deling. Har alle bildene dine cc-lisens?

    ReplyDelete
  2. Ja.

    Eller for å være mer presis: alle bildene jeg legger offentlig tilgjengelig har CC-lisens. Bilder jeg tar av familie og venner i private sammenhenger legger jeg ikke offentlig tilgjengelig...

    ReplyDelete