Thursday, November 26, 2009

Hold kjeft om gode lesbiske mødre

At barn som bor sammen med to lesbiske mødre stort sett har det veldig bra er ingen overraskelse. Disse barna er jo i stor grad blitt til etter nøye vurderinger, og de er ofte født av mødre som vet litt om hvordan det er å være annerledes og hvor viktig det er å gi barna forståelse av at det er helt vanlig og fint å være annerledes enn gjennomsnittet.

At forskning også viser at barn av lesbiske mødre har det bra, er heller ikke noe nytt. Litt nytt er det at Schrödingers katt har referert til slik forskning.

Det riktig nye er at NRK blir trukket for PFU og Kringkastingsrådet for å formidle forskning. Det er (ikke overraskende) Nina Karin Monsen og Jon Kvalbein som har reagert, ifølge Fri Tanke.

Det er forsåvidt greit å stille strenge krav til at NRK skal være kritiske til forskningen og åpne for alternative tolkninger av resultatene. Men man må jo kunne spørre seg hvor Monsen og Kvalbein var da ekteskapslovmotstandere påsto at barn av lesbiske mødre ville få det mindre godt enn barn av heterofile - eller for den dels skyld da Monsen sa at "de barna som planlegges farløse vil tenke på far, og vil spørre; hvor er far? hvem er far?"

Det er fristende å si som en bekjent av meg sa i denne sakens anledning: det er visst greit å omtale lesbiske, bare man er negativ.

No comments:

Post a Comment