Thursday, November 19, 2009

Hvor er Hektene?

I et morgenkåseri nylig snakket Ingrid Bjørnov om Hektene. Hun har alltid lurt på hvor Hektene er - alle snakker jo om at de tar seg en tur for å komme til Hektene. Bortsett, naturligvis, fra de som kommer til Hektene ved å dra hjem.

Jeg har stor sans for Ingrid Bjørnov og stor sans for slike språklige finurligheter. Jeg liker jo også å bruke ordet "effen" - som jo må være noe positivt i og med at "ikke ueffen" er positivt...

Bring gjerne flere eksempler på gode ord i kommentarfeltet...

(Ifølge "Bevingede ord" kommer for øvrig uttrykket "komme til hektene" fra ordet "hægter" som betydde penger. Å komme til hektene betydde da å få igjen tapte gjenstander eller penger, mens det nå altså betyr å få igjen en tapt ro eller liknende.)

1 comment:

  1. http://effektenaveffektiv.blogspot.com11:26 PM

    Kimse! Jeg vet dette var tema i Herreavdelingen for noen år siden, som i "nei, det skal du ikke kimse av!" Ingrid lurte på hva man egentlig KAN kimse av, og endte vel opp på druesaks...

    Ellers er det "ingen ringere enn", som fortsatt er fin. Noe svar på hvem som egentlig er nettopp ringere har jeg ikke, og ikke vet jeg om noen andre har det heller, ringere eller ikke!

    ReplyDelete