Sunday, November 01, 2009

Elendig journalistikk av VG

Maken til meningsløs journalistikk som VG bedriver i dag skal man lete lenge etter. Som kjent har pølse-Hanssen fått ny jobb i et nytt PR-byrå. Da ser VG det som naturlig å intervjue noen av det nye PR-byråets konkurrenter om Hanssen og hans nye arbeidsgiver, under dekke av at de er "PR-eksperter". (Ja, VG bruker faktisk det uttrykket!) Og "PR-ekspertene" svarer jo som ventet: Playground (ved Håkon B. Schrøder) sier at oppstyret er dårlig for omdømmet til konkurrenten First House. Geelmuyden.Kiese (ved Hans Geelmuyden) sier om konkurrenten at "En stort dårligere start kunne ikke selskapet fått".

Hva blir det neste fra VG?
"SAS har dårlig service, sier luftfartsekspert Bjørn Kjos"?
"Stoltenberg mangler troverdighet, sier politisk ekspert Siv Jensen"?
"VG er ei drittavis, sier medieekspert Marie Simonsen"?

Nei, denne siste ville VG aldri ha trykket...

12 comments:

 1. Anonymous9:29 PM

  Støtter den Bjørn!

  Jeg kjøper av prinsipp ikke søppel som VG, Dagbladet, Se&Hør og dess like. Faktisk er jeg tilbøyelig til å velge Se&Hør dersom knivegggen legges mot min strupe - da får jeg i det minste glanset papir og kullør-foto på alle sidene med på kjøpet :-)

  Nettutgaven er fullstendig substansløse, og virker som en utmerket indikator for landets åndelige forfall.

  Jeg vil påstå at disse tidsskriftene i vesentlig grad bidrar til å fordumme det norske folk.

  Takk for at det finnes aviser som Dagsavisen, hvor moralen fortsatt er på akseptabelt og anstendig nivå.

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:33 PM

  Støtter den!

  PR ekspert i Playground? er ikke det et lite useriøst Bergens selskap med noen gamlinger som promoterer seg på facebook, noen dumme "miss norway" jenter og noen deltidsarbeidere fra PR linjen til BI?
  Ikke noe PR ekspert det der nei..

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:40 PM

  Dette er en sak som blåses opp av ingenting. men vi risikerer jo å lære oss navnet hans, da...

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:07 PM

  Haha!
  Dårligere dømmekraft enn Geelmuyden og Schrøder skal man lete lenge etter. Den ene har jo lært opp den anndre. Den ene meldte seg ut rett før den skulle ekskluderes fra bransjeforeningen, den andre ble lempet på trynet ut.

  Dette er sjarlataner av værste sort som prøver å gjøre seg noen sølvpenger på en politiker som har tatt telling.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:44 PM

  Avisene må selge overskrifter for å overleve - sånn er samfunnet vi lever i! Snu deg heller rundt Bjørn, og spør folk omkring hvorfor vi elsker å lese slik dritt?? På en annen side så syntes jeg slik utroskap som pølse-Hansen bedriver er forkastlig.. Det er frua hjemme det er synd på og ingen andre!! Skam deg og pølsesnabben din Hansen!

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:17 PM

  Gjeeesp.

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:32 PM

  Fantastisk morsomt å se at anonym nr2 beskriver vg.no som fullstendig substanseløs og at han/hun velger se og hør....hvordan fant du frem til denne bloggen?

  ReplyDelete
 8. Anonymous7:19 AM

  Her dreier de seg vel ikke bare om hans nye jobb i et nytt PR-byrå, men om hvordan han har behandlet hele saken. Han fortalte velgerne først etter valget at han skulle slutte, nå har han gått fra familien sin, det er mye pølse-Hanssen har drevet med i den siste tiden som ikke akkurat passer til mann som hadde folkets tillit i mange år

  ReplyDelete
 9. Berit9:05 AM

  Valgte han ikke selv å gå ut og fortelle om sitt privatliv til VG? Enhver avis hadde vel tatt imot det tilbudet. Hvorfor valgte han ikke Dagsavisen "hvor moralen fortsatt er på et akseptabelt og anstendig nivå"?

  ReplyDelete
 10. Mitt poeng er altså ikke hva Hanssen har eller ikke har gjort, men VGs presentasjon av konkurrenter som "PR-eksperter".

  ReplyDelete
 11. Toalettet11:19 AM

  Slutt å hakk så sinnsykt på Hanssen da, han er jo ikke engang med å styrer landet lenger. Akkurat som om dere er så jævlig perfekte. Er så mange hyklere i denna mobbekulturen at det er sykt. Det er greit å si i fra om ting, men det får da være grenser, det er jo ikke som om han har drept eller voldtatt noen.

  ReplyDelete
 12. Anonymous1:33 PM

  Akkurat! Denne artikkelen er et prima eksempel på hvordan artikler i avisene nærmest dikteres av pr-folk.

  ReplyDelete