Tuesday, July 28, 2009

Høyre roter om knapper og glansbilder

Stakkars Høyre.

Høyre strever med å stå fram som et tydelig parti. Så får de endelig til et førstesideoppslag i Aftenposten med teksten Høyre vil rangere førsteklassinger, men da må Erna Solberg rykke ut dagen etter (i dag) under overskriften "Demper forslag om rangering". Høyre vil være tydelig, men det blir bare rot. Heldigvis for Høyre er mange velgere fortsatt på sommerferie...

Rent konkret foreslo Høyre på søndag at de på barneskolen skal ha "Ferdighetsknapper i gull, sølv og bronse etter mønster fra idrettsmerkene", mens ungdomsskolen skal ha "Hederslister der de beste elevene rangeres på en liste som henges opp på skolen, samt diplomer for de beste elevene".

Høyres opprinnelige forslag om knapper og glansbilder til elevene har blitt kraftig kritisert. For meg er den helt sentrale forskjellen på idretten og skolen at idretten faktisk er en frivillig aktivitet, mens skolen er obligatorisk. Du må ha for eksempel matematikk i ti år selv om du føler at dine talenter er helt andre steder, mens ingen barn tvinges til å kaste liten ball i årevis hvis de ikke får det til og ikke vil. Noen elever er dømt til aldri å få bronsemerket, men skal etter Høyres forslag likevel å måtte være med på medaljeutdelingen.

Med dagens utspill fra Erna Solberg er jeg litt beroliget. "I Høyre er vi imot all form for rangering av enkeltelevers resultater", sier hun.

Så får vi se hva de mener i morgen.

(Les også i Linn Beates blogg: La lærerne sørge for pedagogikken.)

No comments:

Post a Comment