Wednesday, July 01, 2009

Noe å lære av Monsen?

"Reklameekspert" Trond Blindheim kritiserer i Vårt Land KrF for å være for usynlige i ekteskapslovsaken, og å lære av Nina Karin Monsen.

Han baserer seg imidlertid på tvilsomme "fakta": "Du så debatten som kom i kjølvannet av at Nina Karin Monsen ble tildelt Fritt Ord-prisen. Plutselig så folk hva som hadde skjedd. Saken handlet ikke lenger om homofiles rettigheter, men om barneproduksjon. Selv om det er teknisk mulig å gjøre lesbiske par gravide, mener de fleste det er en absurditet at barn skal vokse opp uten en far."

Det hadde vært morsomt å få vite hvilke meningsmålinger Blindheim har sett som ikke jeg har sett. Jeg tror han tar grundig feil, og at et flertall faktisk har vennet seg til at enkelte barn vokser opp uten far. Ordbruken "absurditet" er uansett meningsløs - i mange tilfeller er det jo helt nødvendig, ikke absurd, å vokse opp uten far.

Blindheim sier videre at "Det er ingen tvil om at Nina Karin Monsen vant denne debatten, både opinionsmessig og moralsk." Igjen hadde det vært morsomt å få se hvilke meningsmålinger han baserer seg på. Så langt har jeg ikke sett annet enn spredte påstander om at Monsen vant noe særlig gehør blant "vanlige folk".

Så er det naturligvis en pussighet å kritisere det eneste Stortingspartiet som ønsker å oppheve ekteskapsloven for å være for usynlige. I det hele tatt er det så mye rart i Blindheims utspill at jeg tviler på om KrF vil være særlig lydhøre...

2 comments:

 1. Jeg mener Blindheim bommer fatalt.

  Men jeg er, som du nok vet, av den oppfatning at det er galt at staten med vilje skal frata barn deres fedre. Det var forresten en meningsmåling i fjor som viste at folk mener det er best for barna om de får vokse opp med både far og mor.

  ReplyDelete
 2. Godt at vi er enige om at Blindheim bommer... :-)

  Som sagt tidligere synes jeg retorikken "frata barn deres fedre" er litt på kanten - for barna ville forsåvidt aldri blitt født uten kunstig befruktning. (Og som alltid: denne diskusjonen handler ikke om ekteskapsloven først og fremst, men om kunstig befruktning generelt.)

  Meningsmålingen du viser til har jeg ikke sett - det ville vært morsomt å se den. Men Blindheim påstår at flertallet mener at det er en "absurditet" at barn skal vokse opp uten en far. Det er noe annet enn å mene at det beste ville vært om barnet kunne vokse opp med biologisk mor og biologisk far.

  (Og som alltid handler det litt om hvordan man stiller spørsmålet: spør man "Har barna best av å vokse opp med sine biologiske foreldre?" eller "Har barn som vokser opp sammen med sin biologiske mor og en stefar det verre enn barn som vokser opp med biologisk mor og far?" vil nok svarene bli ganske ulike - for eksempel.)

  ReplyDelete