Prøv du også: Partitest 2009
Nettavisens partitest har nå kommet i versjon 1.0. Den er noe bedre enn sist, men fortsatt lider den under at man ikke kan markere om spørsmålene er viktige eller nærmest uviktige for en.
Imidlertid ble prosentsatsene for min del ganske greie:
70,9% enig med Venstre
52,0% enig med SV
47,4% enig med Høyre
42,3% enig med KrF
41,5% enig med Ap
40,7% enig med Sp
36,0% enig med FrP
Men noen av de sakene som er viktigst for meg, var tynt behandlet. Miljøvern var lite med (bare ett spørsmål, tror jeg), og den nye ekteskapsloven var ikke med. Så det er nok best å følge med litt selv, og ikke bare ta en slik test...
Wednesday, July 08, 2009
Nettavisens partitest - noe bedre
Jeg tok testen "Partitest 2009". Resultat: "Du er mest enig med Venstre"
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Var mange av spørsmålene der hvor jeg var uenige i alle svaralternativene.
ReplyDeleteDårlig test.
ReplyDeleteLedende spørsmål, få svaralternativer og viktige saker var ikke nevnt.
Dessuten ble jeg svært overrasket. Jeg ble 80% enig med FrP, når jeg ikke tenkte populistisk. Da jeg tok testen en gang til og faktisk tenkte populistisk ble jeg 76% enig med SV.
Når du får spørsmål om du enten vil ha skatteletter eller mer offentlig velferd, er jo det naturlige svaret mer velferd. Men nettavisen har tydeligvis ikke tatt til seg at det går ann med både skatteletter og mer velferd på en gang.
Denne testen mener jeg er skreddersydd for at folk skal stemme venstresiden...
Hei,
ReplyDeletejeg har laget en mer ideologisk valgkalkulator. Her kan du vekte ulike spørsmål som er viktig for deg.
Se her: http://www.fibon.com/2009/06/valgkalkulator.html
Denne valgkalkulatoren (på fibon.com) var spennende. Men den har noen rare effekter. For eksempel øker scoren for Venstre med 5 p når jeg velger "For EU", mens scoren for FrP minker med 5 p. De to partiene har nesten identisk EU-standpunkt (begge nekter å mene noe og vil vente på folkeavstemning), så det er litt rart.
ReplyDeleteFor øvrig synes jeg nok også at svaralternativene er tendensiøse. "Flerkulturelt" vs "Norsk kultur", for eksempel - mange vil med en viss rett hevde at det er partiene som er for et flerkulturelt samfunn som også er mest opptatt av norsk kultur i sine programmer.