Thursday, October 07, 2010

Fortsatt nei til "handel med barn"

To indiske barn som er veldig søte får ikke komme til Norge. Dette i likhet med veldig mange andre utenlandske barn.

Det er en veldig vanskelig sak. Den biologiske moren til barna overlot nemlig barna til en norsk kvinne rett etter fødselen, og begge trodde at reglene var slik at de enten kunne anses som norske eller kunne adopteres av den norske kvinnen og bli med henne til Norge. Men slik er ikke reglene - det ville nemlig åpnet for storstilt handel med barn.

Barna, som nå sannsynligvis oppfatter den norske kvinnen som "mor", kan miste kontakten med henne. Men det endrer verken jussen eller begrunnelsen for jussen - det blir for enkelt å "kjøpe" barn i utlandet hvis man bare kan være sammen med dem noen måneder for å få dem hjem.

VG velger naturligvis å gi den mest irrelevante opplysningen mest plass: "HJERTEKNUSERNE får ikke komme til Norge" skriver de på forsida. Men det at barna er hjerteknusere er ikke av betydning for saken.

Man spør seg om norske myndigheter ikke kunne ha funnet en løsning for disse barna som ikke skapte presedens. Det er et godt spørsmål - som nok også ville dukke opp neste gang vi fikk en liknende sak.

Det er ikke enkelt...

21 comments:

 1. Anonymous3:50 PM

  Enda bra at norske myndigheter for en gangs skyld har valgt en prinsipiell holdning, og ikke gitt etter for følelsmessige krav som VG legger opp til i sin artikkel.

  Volden har her bevisst prøvd å omgå regelverket og må selv ta ansvaret for det, det prinsippielle spørsmål om veståede normenns kjøp av barn fra fattige mødre er et spørsmål som den enkelte selv må ta standpunkt til.

  ReplyDelete
 2. Anonymous4:00 PM

  Enda bra at norske myndigheter for en gangs skyld har valgt en prinsipiell holdning, så skrive anonymous... men måtte de velge denne saken for å vise en prinsipiell holdning?? det er mange andre saker som fortjener en sånn prinsipiell holdning synes jeg!

  ReplyDelete
 3. Anonymous4:10 PM

  Hun påstår at hun ha dokumentasjon på at noen i det norske myndighetsapparatet har gitt henne tillatelse til å kjøpe egg og sperm, og så leie seg en livmor som rede for disse barna. HVIS dette stemmer, så håper jeg hun saksøker -og hun burde også da få barna hjem. Og de som har gitt henne denne tillatelsen burde få sparken..

  ReplyDelete
 4. Anonymous4:30 PM

  Dette er en typisk sak som viser de fascistiske tendensene hos sosialister. Er det noen som har spurt seg om barna har det bedre med en mor som egentlig vil selge dem enn med en mor som er villig til å betale for å ha omsorg for dem? Jeg vil påstå at det i 99% av tilfellene er bedre at barna er med noen som vil ha dem enn at de er med noen som egentlig vil bli kvitt dem. Dette er enda en situasjon hvor sosialistenes angst mot penger som del av en transaksjon har tragiske konsekvenser.

  ReplyDelete
 5. Anonymous4:38 PM

  Hva er problemet med å flytte til India og oppdra barna der?
  Hvis hun er blitt så knyttet til barna, så burde valget være enkelt. Det er ingen menneskerett å bo i Norge.

  ReplyDelete
 6. Anonymous5:11 PM

  Disponeringene til "den norske " moren er alt annet enn tillitsvekkende.

  Bosette seg på Røst for så sporenstreks å hente "kjøpe barn(a) i India......". Her skurrer det kraftig hos meg.
  Hva jobber dama med? Har hun partner? Eller ... eller...

  Løsning , som flere ha nevnt:

  La ett eller to norske par med justerte antenner adoptere disse god guttene.Case Closed

  ReplyDelete
 7. Til siste kommentar:

  Så hvorfor får ikke Volden adoptere dem, da? Er det gått prestisje i saken?

  ReplyDelete
 8. Anonymous5:33 PM

  Til informasjon: Den indiske kvinnen som bar dem frem er heller ikke biologisk mor. Både sperm og egg ble implamntert i henne. Hun utførte kun en jobb. Få barna til Norge. Hadde surogat mødre vært tillatt i Norge så hadde vi sluppet slikt tull som dette. Det som betyr noe er at barna er svært ønsket!

  ReplyDelete
 9. Anonymous5:39 PM

  Stopp handelen med barn fra fattige mødre i utviklingsland. Ønsker man barn å oppdra, er det nok av barn i Norge som trenger forsterforeldre.

  ReplyDelete
 10. Til "Anonymous" kl. 5:11: I Norge er det lov for enslige å adoptere barn, så det er ingen grunn til å lete etter par i dette tilfellet.

  Til "Anonymous" kl. 5:33: Sorry, jeg har ikke fått med meg hvem som er biologisk mor. Er det kjent?

  ReplyDelete
 11. Anonymous5:46 PM

  Det er jo flott at lutfattige kvinner i den 3. verden kan produsere barn, for så og selge dem til barnløse fra vesten. For her er der klart snakk om salg, hun bærer de ungene frem for betaling. De her barn er indiske, og skal selvfølgelig bli i India. Hvis denne kjøpelystne kvinnen virkelig er så glad for de her barn, så må hun jo bli i India og ta seg av dem.

  ReplyDelete
 12. Anonymous5:56 PM

  Det er sikkert masse norske par som har stått på venteliste i årevis for å få lov å adoptere - de som står først på listen, burde få lov å adoptere disse barna!
  Juksemakere som Volden kan skrive sig opp på listen - bakerst i køen, og følge reglerne som alle andre!

  ReplyDelete
 13. Mor har driti seg ut - ingen tvil om det. Men nå er det plutselig ikke lover og regler men to barn det handler om. Glem ikke det. Ikke la to babyer få bli prinsipielt rævkjørt fordi vi plutselig skal osv...
  http://sirishverdag.blogspot.com/2010/10/det-er-hjerteskjrende.html

  ReplyDelete
 14. Jeg mener å ha lest en gang at eggene og sæden ikke kom fra indiske donorer, så barna er ikke mer indiske enn de er norske. Barna har altså ingen tilknyttning til india, annet enn at de ble båret frem av en indisk kvinnes livmor. Denne kvinnen kan jo selvfølgelig ikke regnes som deres mor da hun kun var "rugekasse" mot betaling. Det tristeste i denne saken er at barna kanskje nå blir værende statsløse. Noen må rett og slett ta dem til seg. Om det blir India, Norge eller et annet land spiller liten rolle for meg. Kari Ann Volden forsøkte å lure norske myndigheter og får derfor ingen sympati nå. Jeg forstår godt at staten ikke kan tillate at hun nå får adoptere barna, på tross av løgnen. Men barna må noen hjelpe. De må få en form for surrogatasyl et eller annet sted. De må vel ha rettigheter, for de har jo ikke bedt om å bli født inn i denne situasjonen.

  ReplyDelete
 15. Anonymous6:15 PM

  Uavhengig av hva jeg mener om donasjon og surrogati, så synes jeg det er underlig at flere av kommentarene i denne tråden omtaler barna som om de var en ting. De er små, men er mennesker som er i stand til å føle seg glade og triste og trygge eller utrygge, og dette i mer eller mindre grad ettersom om de er sammen med mennesker de kjenner eller ikke.
  Derfor vil de selvsagt få en sterk reaksjon på å bli splittet opp eller flyttet til nye mennesker. Det er i denne sammenheng at man snakke om å ta hensyn til barna. Og skal man ta det hensynet som i dag er best for disse barna, så innebærer det at de får være sammen med sin morsfigur (Volden), til tross for at dette kan skape presidens for andre saker, og godkjenner en adopsjonssak til tross for løgn og bedrag.

  ReplyDelete
 16. Anonymous8:31 PM

  Man burde spørre seg selv om hun er skikket til å bli mor. Når man ikke gjør skikkelig research, ikke orker eller kvalifiserer til å bli adoptivforelder samt lyver for den norske stat med viten og vilje, vel da er det ikke slik at barna automatisk har det best hos henne. Og om hun virkelig har lyst til å være en mor for de burde hun selge huset i norge og bosette seg i India. Summen burde dekke mange mange årslønner der nede. Missbruk av kvinner i uland er det nok av fra før av.

  ReplyDelete
 17. Anonymous9:57 PM

  Helt enig med Hildegirl!!!

  Vet ikke om det bare er et rykte eller ikke: Men har hørt fra noen som kjente noen som kjente Volden at det var brukt 1)indisk spermdonor der hun krysset av på bestillingsskjema at spermen måtte komme fra en med lysest mulig brun hud. 2) eggdonor som er fløyet fra Sør-Afrika. Klinikken hennes hadde et samarbeid med damer som var hvite (de ligner oss...) og som kom til India på bestilling. Koster en del, men da "slipper" en utenlandsk look på unga.... For de som syns det er viktig liksom......

  Så svar til dette:
  "Hva er problemet med å flytte til India og oppdra barna der?Hvis hun er blitt så knyttet til barna, så burde valget være enkelt. Det er ingen menneskerett å bo i Norge."

  Det er en menneskerett for disse spedbarna å få en nasjonalitet og bli statsborgere i et land. Uten det har de INGEN rettigheter. Kari Ann Volden er i India på turistvisum altså.... Det er tidsavgrenset og å få nytt visa til India er ikke bare-bare. De har noe som heter oppholdstillatelse i India også, ser du.

  ReplyDelete
 18. Anonymous6:12 PM

  Hadde Ellen Nedberg fra Lier i Drammen vært sakkyndig i denne saken, hadde Volden selvsagt fått passet sitt påskrevet til de grader! Hun hadde ikke fått beholdt barna sine.. verken i India eller Norge. Så uansvarlig, dårlig tankegang osv på Volden hadde Ellen Nedberg skrevet i sin rapport... og verre setninger.
  Men Volden ønsket seg bar hun.. I Norge er reglene helt på jordet... Vil norske kvinner adoptere barn fra ett annet land, og det er lov å gjøre det, og det er tillat i Norge....- SÅ: -ER det forskjell på å adoptere ett FØDT barn 0-4 år?? Eller bestemme seg for ett barn som BLIR FØDT om 9 mnd og være med på å bestemme om huden på barna blir mørk eller lys? Menneskehandel? Hvem sier det? Dette/slik som i adoptivbarn er IKKE menneskehandel. Det er små mennesker som vil få det godt og trygt i Vesten. Ikke som gatebarn i India. Hva som er kjøpt og betalt av hvem hva hvor... spiller ikke noen rolle. At listen er LAAAAAANG i Norge for å adoptere, det får så være. Da kan dere oxo "flytte" til det landet og "adoptere" dere barn og flytte til Norge senere da vettu. Dere bare sitter på rævva å KLAGER over demokratiet i Norge, GJØR noe da.
  Jeg kan godt reise ned til India og smugle barna til Norge. Så finner vi på en løsning her!! Utlendingene i Norge klarer jo å ordne falske pass og barnetrygd for barn som ikke finnes så vi får nok registrert dem på en eller annen måte:=) utenlandsk mor som ikke kan Norsk må vi finne og en som jobber på sykehus jordmor...ja osv...:=) Vi kommer ikke noen vei med Norske regler og AP regjeringen endrer ikke noe for at vi vanlige nordmenn skal få det slik vi ønsker.
  Men de tvillingene skal til Norge. NÅ! De har tilknytting til Volden nå, der hører de hjemme. Ikke noe mer å si om hvem hva hvorfor ditt og datt. JIF

  ReplyDelete
 19. Anonymous9:18 PM

  Utviklingen av bio-teknologien muliggjør løsninger som ryster våre tilvante forestillinger. Assistert befruktning og surrogati åpner for nye muligheter. Det tar tid før våre tankebaner og lovverk kommer etter.
  Noen har valgt å kalle Kari Ann sin løsning "menneskehandel", et veldig følelsesladet og negativt ord.
  Det er ikke lenge siden særlig kirkens folk raste mot "fosterdrap" (provosert abort). Da den nye loven kom ble det stille fra den kanten. De som fortsatt hylte, mista kappe og krage (spør Børre Knutsen).
  I dag skylles 15000 menneskefostre ned i vasken på norske sykehus. Ikke et ord lenger om det prinsipielt betenkelige med dette!

  ReplyDelete
 20. Anonymous9:26 PM

  Dette er en sak jeg har fulgt nøye i mange måneder og jeg er glad for at Norge har kommet til den konklusjonen de har kommet til. Jeg har STOR sympati for Volden, men jeg ønsker ikke et samfunn hvor vi kan kjøpe et egg, kjøpe sæd, kjøpe en mage og (VIPS!) så får vi et barn... eller to! I A-magasinet i Aftenposten forrige fredag leste vi om en mann som ble forvekslet ved fødselen og som har gjennomgått store problemer i ettertid. I dag vet vi at den vi er handler så mye mer om miljøet vi lever i, og at genetikk er AVGJØRENDE i forhold til å gjøre oss til den vi er. Barna til Volden skal aldri få vite hvor de kommer fra. Selv om barna er etterlengtet, ønsket og elsket av Volden, vil hun ikke unngå at barna har en biologisk mor, en biologisk far og i tillegg ha en surrogatmor som barna aldri skal få møte...

  Dette er en side av saken. Den andre triste siden ved denne saken er at jeg mener dette er utnytting av kvinner i u-land som stiller kroppen sin til disposisjon for rike kvinner fra vesten. Jeg har ingen barn selv, men har huset fullt av barn som vi er fosterforeldre for. Dette er barn som vet hvor de kommer fra, og som er i kontakt med sine biologiske foreldre og som får hjelp utenfra for å takle eventuelle problemer som dukker opp. I tillegg har de fosterforeldre som de kan kalle hva de vil og som elsker dem som sine egne. Men disse barna var kanskje ikke bra nok for Volden?!

  ReplyDelete
 21. Anonymous9:32 PM

  Det gjøres et stort nummer av at Kari Ann har "løyet" om eggene som barna sprang ut av, at hun har prøvd å omgå regelverket, at hun har forsøkt å lure norske myndigheter osv.
  Er det noen som kjenner noen som ikke en eller annen gang, med fullt overlegg, har brutt norsk lov, uten å bli straffet?

  ReplyDelete