Sunday, October 17, 2010

Homonytt fra hele verden 17/10/10

Beograd
Opptøyene i Beograd ble verre enn ventet. Men er man positiv av legning, kan man legge vekt på at det var strålende at politiet sto opp for de homofiles ytringsfrihet og kjempet mot antihomodemonstrantene. Og så er det bra at selv norske media interesserer seg litt for homofilis situasjon i resten av verden. For eksempel er det en interessant artikkel i Dagbladet om situasjonen for homofile i Beograd.

Homofile og heterofile - hvor forskjellige?
Sjekkenettstedet OK Cupid har offentliggjort en mengde interessant statistikk om forholdet mellom homofile og heterofile. For eksempel tar de tak i heterofiles overdrevne tillit til egen tiltrekningskraft - mange heterofile tror at homofile vil prøve seg på dem bare de får sjansen. Men statistikk fra nettstedet viser at bare 0,13 prosent av heterofile profilers besøkende er homofile. Selv på et "anonymt" nettsted sjekker altså ikke homofile opp heterofile i særlig grad.

Og så har de hatt spørreundersøkelse om antall sexpartnere. Det viser seg at medianen for heterofile menn er at man har hatt 6 sexpartnere. Medianen for homofile menn er - surprise? - 6 sexpartnere. For heterofile kvinner er medianen 6 sexpartnere og for lesbiske er medianen fortsatt 6 sexpartnere. Så er det naturligvis enkelte som skiller seg ut, for eksempel viser undersøkelsen at 2 % av de homofile står for 23 % av homosexen i undersøkelsen.

Og så viser det seg at nær en fjerdedel av de heterofile som er spurt, også har hatt homosex. Tre fjerdedeler av disse igjen likte det...

Det er i det hele tatt en veldig artig og interessant artikkel som gjør at man kan begynne å tvile på både den ene og den andre myten.

Mer om valg i Kenya
Blikk har intervjuet internasjonal rådgiver i LLH, Annika Rodriguez, om David Kuria, den kenyanske senatskandidaten som jeg nevnte på onsdag.

...og litt om valg i Oslo...
Oslo Arbeiderparti har åtte åpne homofile på lista si til kommunevalget neste år, melder Blikk. De åtte er Karina Hellum, Marit Bjerke, Susanne Jørgensen, Håkon Haugli, Hans Christian Lillehagen, Håvard Vederhus, Per Anders Langerød og Per Gunnar Dahl. Hvilket neppe er nok til å få meg til å stemme Ap, men det er jo en annen sak.

Don't Ask, Don't Tell
Det går fortsatt langsomt med opphevingen av Don't Ask, Don't Tell. Men Barack Obama twitret torsdag kveld: "Anybody who wants to serve in our armed forces and make sacrifices on our behalf should be able to. DADT will end & it will end on my watch." Men samtidig anker Obamaadministrasjonen en rettsavgjørelse som kjenner DADT grunnlovsstridig. Det blir en vanskelig sak å forklare i valgkampen nå, selv om Obama mener at det beste er å oppheve DADT i Kongressen. (Box Turtle Bulletin)

Professorer mot homofili
En homogruppe arrangerer homofilmfestival på en campus i Wisconsin. Da de sendte mail til de ansatte for støtte, fikk de svar fra professor (?) Tom Hilton, som skrev: "I decry attempts to legitimize [homosexuals'] addictions and compulsions. These, our fellow humans, deserve our best efforts to help them recover their lives. We only hurt them further when we choose to pretend that these walking wounded are OK the way they are, that their present injuries are the best they can hope for in life". Nå angrer han på ordlyden... (Advocate)

Mer nytt fra Uganda
Avisa "The Rolling Stone", som for noen dager siden publiserte navn og bilder av homofile med overskriften "Hang them: they are after our kids", har blitt stoppet av myndighetene. Det er uklart om det er noen sammenheng med antihomokampanjen. (Box Turtle Bulletin)

No comments:

Post a Comment