Wednesday, October 20, 2010

Homonytt fra hele verden 20/10/10

Homokrangel mellom barn
VG skriver om et lite opptrinn i Canada etter at en 12-årig gutt kalte en 16-åring for "faggot". Hva som skjedde etterpå er uklart, men 12-åringen påstår å ha blitt slått av 16-åringen, som uansett ble bedt om å forlate stedet. Dette er nok dessverre en ganske dagligdags historie - "homse" brukes mye som skjellsord i norske skolegårder, for eksempel. Det eneste spesielle her (som nok var det som fikk VG til å skrive om saken) var at det ene barnet (16-åringen) var Justin Bieber. (Se også Advocate)

Lesbiske liv i Rwanda
Gay Asylum News bringer intervjuer av seks lesbiske kvinner fra Rwanda. Sjeldent lesestoff.

Homoarrestasjoner i Sør-Afrika
12 personer ble arrestert under en fest i townshipen Vosloorus i Sør-Afrika 3. oktober. Politiet anklages for å ha kommet med homofobe skjellsord og å ha brukt pepperspray. Det blir arrangert en protestmarsj mot politiet 28. oktober. (Mamba Online)

Filmfestival i Johannesburg og Cape Town
"Out in Africa" er en homofilmfestival som foregår i Sør-Afrika 21. oktober til 7. november. Den er den 17. av sitt slag, og 39 filmer blir vist i løpet av festivalen. Good for them! (Mamba Online)

Homofobien i Uganda
The Washington Post har intervjuet redaktøren av Rolling Stone, gratisavisa i Uganda som trykte bilder og navn til homofile under overskriften "Hang them". Giles Muhame sier at trykkingen var "in the public interest". "We felt there was need for society to know that such characters exist amongst them. Some of them recruit young children into homosexuality, which is bad and need to be exposed." Stygg sak. (Se også Towleroad)

Homodrap i Brasil
I Norge kan det gå år mellom hver gang en homofil blir drept på grunn av legningen sin (tror jeg). I Brasil sies det at minst 3 196 homofile er drept siden 1980. I 2009 var tallet oppe i nesten 200. Fryktelig. (LGBT Asylum News)

Farlig å bli offer for innbrudd i Kamerun
I Kamerun skal to homofile menn stilles for retten og risikerer fem års fengsel. Bakgrunnen er at politiet under etterforskning av et innbrudd fant kondomer og glidekrem beregnet for menn som har sex med menn. Politiet ble deretter mer interessert i kondomene enn innbruddet, og fant fram til Roger og Mark (26 og 28 år gamle). De ble utsatt for legeundersøkelse for å finne ut om de faktisk var homoseksuelle, og sitter nå fengslet. Deres advokat påpeker at reglene politiet forholder seg til gjelder når man blir tatt "in flagranti" (på fersk gjerning), noe som neppe kan sies å være tilfelle når man avsløres av en lengre etterforskning... (Tetu)

Finner forlater kirken i protest
18.000 finner har meldt seg ut av den finske kirken i protest etter et debattprogram om homofili på forrige tirsdag. Da ble de nemlig minnet om visse negative holdninger enkelte i kirken har på dette punktet... (QX.se)

Belgisk tullball
En belgisk mann som er sterkt rammet av religiøse vrangforestillinger har kommet med håpløse kommentarer om HIV. Mannen er erkebiskop i den katolske kirke, heter Andre-Joseph Leonard og har fått seg til å si at AIDS er en slags rettverdighet som stammer fra "mistreatment of the profound nature of human love." Statsministeren i Vallonia, Rudy Demotte er på ballen når han sier at "Hvis Gud eksisterer, kan han kanskje få til en straff for folk som ytrer sånt tøv." (Lezgetreal)

Leonard er for øvrig også kjent for å ha sagt at "homoseksualitet er ikke det samme som normal sex, på samme måte som anoreksi ikke er normal appetitt". Det er det jeg alltid har sagt også - at problemet med homofile er at vi ikke har nok sex.

Konsentrasjonsleirene
Queerty lenker til et intervju med mannen som antas å være den siste overlevende av de homofile som ble sendt i konsentrasjonsleire under 2. verdenskrig på grunn av sin legning. Mange tusen homofile ble drept i leirene.

Pride i India
Neste måned er det prideparade i New Dehli. The New York Times har en artikkel om hvordan det er å være lesbisk i India.

...og så litt reklame igjen...
I SAS' reklamekampanje hvor homofile par skal få bryllupsreise, vant Aleksandar Mijatovic og Shantu Bhattacherjee og Ewa Tomaszewicz og Gosia Rawińska. Gratulerer! (QX.se)

It gets better
I serien videoer til oppmuntring for unge homofile, her er en del unge Broadwaystjerner som synger "It gets better":

(takk til Towleroad)

DADT igjen
I USA går sagaen om DADT (Don't Ask, Don't Tell) videre. En dommer har erklært at denne loven er grunnlovsstridig, og nå kjemper Obamaadministrasjonen for å utsette iverksettelsen av kjennelsen til anken deres er hørt - til tross for at Obama selv er imot loven. Det er pinlig å se på hvordan de argumenterer med hvorfor det er så viktig å utsette iverksettelsen, fordi opphevelsen av loven visstnok skal ha store negative konsekvenser på styrkene som er i krig. Det må jo være et kjempetips til Taliban: skal du svekke det amerikanske militære, holder det visstnok å oute noen homofile soldater, så går hele krigsmaskineriet i stå... (Lezgetreal blant mange, mange)

På nettstedet National Security ser vi at de ikke er så redd for de homofile soldatene, men at de heterofile soldatene ikke vil takle det å ha homofile offiserer: "If you try to have a sergeant drilling and overseeing a bunch of young men, and that sergeant happens to be homosexual, you can just imagine what kind of coercion there is going to be," he warns. "If this ever happens, you're going to see a lot of violence; you're going to see a lot of young men leaving the military, and you're going to have unintended consequences that can only be imagined today." Hm. Fyren som sier dette, kan ikke helt ha fått med seg at det amerikanske militæret allerede har mengder av homofile soldater...

En egen nettside, Enormous Consequences, holder tellingen på problemene i det amerikanske militæret etter at DADT ble suspendert forrige tirsdag. Så langt har den kommet opp i 0 problemer.

Fjernet lærerstudent
I Oregon, USA, har en lærerstudent blitt fjernet fra en skole fordi han fortalte en elev at han var homofil (som jeg har skrevet om tidligere). Dersom andre lærerstudenter har fortalt elever at de er heterofile uten å få sparken, er dette et blatant eksempel på diskriminering på grunnlag av seksuell legning. Se et intervju med lærerstudenten på Towleroad.

Homofil AUF-leder
18 år etter at KrFU fikk sin første åpne homofile leder, fikk AUF sin første åpne homofile leder i helga: Eskil Pedersen. Han lover en aktiv homopolitikk, og sier blant annet at vi må slå like hardt ned på homofobi som på rasisme, og at vi trenger bedre opplæring av lærere, miljøarbeidere og helsepersonell i skolen. Dette er gode takter. (Blikk)

Får Irland homofil president?
Irland kan få en homofil president, David Norris. Han ble overbevist om at han burde stille som presidentkandidat av en kampanje på Facebook, og er nå favoritten, skriver The Guardian.

No comments:

Post a Comment