Thursday, October 28, 2010

Homonytt fra hele verden 28/10/10

Homofili i Armenia
Armenia Now har en artikkel om homofili i Armenia. Det er flere interessante ting å lese, blant annet denne lett gjenkjennelige fortellingen fra en gutt, Armen, som forteller om oppveksten sin: "Min mor kan ha vært den største homofoben i verden. Hver gang hun så homoseksuelle på tv, sa hun at man burde brenne dem, drepe dem og henge dem etc." Nå er Armen åpen ovenfor sin mor, og hun har grått, vært rasende men synes nå å ha akseptert det. Slike historier er universelle.

Foreldre av homofile i Kina
Fridae gjengir fra et intervju med Wu Youjian, en 63 år gammel mor som har startet organisasjonen PFLAG China (PFLAG = Parents, Families, and Friends of Lesbians and Gays). Hun diskuterer blant annet det med å "redde ansikt". "Det som opprører meg mest er når foreldre sier at barna deres burde ofre seg og endre sin seksuelle orientering for å bevare familiens 'ansikt'. Jeg spør dem: "Er ditt ansikt viktigere enn ditt barns lykke?""

Island: Homofob ekspeditør får sparken
En Subwaykunde på Island fikk oppleve at en som ekspederte ham ba kollegaen overta, for "jeg ekspederer ikke homofile". Kunden, som hadde rosa skjorte, endte med å gå til en annen restaurant istedet. Nå har ekspeditøren fått sparken. Det er nok like greit - det blir lett litt rotete tilstander hvis ekspeditørene skal velge hvem de vil ekspedere ut fra egne preferanser. (Visir)

Homofob styrer skolene
I Arkansas, USA, sitter Clint McCance i skolestyret. Da det var en aksjon for å få folk til å ha på seg lilla for å markere støtte til homofil ungdom (etter at en rekke homofile ungdommer har tatt sine liv i USA de siste månedene), skrev han følgende på Facebook: "Seriøst - de vil at jeg skal ha på meg lilla fordi fem skeive har tatt livet av seg. Den eneste måten jeg har på meg det for dem er hvis de alle begår selvmord. Jeg kan ikke tro at folka i verden har blitt så dumme. Vi ærer det faktum at de syndet og drepte seg selv på grunn av syndene sine. ÆRLIG TALT." (Advocate) Han sitter fortsatt i skolestyret, selv om utdanningsdepartementet i Arkansas fordømmer utsagnene hans. (Advocate)

I Michigan har for øvrig en lærer blitt suspendert fra jobben sin fordi han ba en elev forlate klasserommet. Eleven hadde fortalt klassa at han (eleven)d ikke aksepterte homofile. Det vekker oppsikt at det er læreren, ikke eleven, som straffes når eleven uttaler seg nedsettende om sine medelever. (Gay Rights)

Homofile i forsvaret i Korea
Som alle andre land har også Sør-Korea homofile i forsvaret. Men, som i for eksempel USA, er det ikke tillatt. Nå diskuteres det også i Sør-Korea om dette forbudet strider mot de homofile soldatenes rettigheter. I perioden 2004-2007 har 176 soldater blitt stilt for retten for brudd på forbudet. (Korea Times)

Tysk homomusikk
I Tyskland kommer nå ei bok om tysk homomusikk gjennom hundre år, helt fra en sang om Magnus Hirschfeld i 1908. Les mer hos Du & Ich.

Diskriminering av homofile i USA
Et eksempel på hvor diskriminerende ekteskapslovgivning kan fungere ser man i eksemplet med Henry Velandia and John Vandiver. De er et ektepar i New Jersey, men siden føderale myndigheter i USA ikke anerkjenner homofile ekteskap, skal Henry Velandia nå sendes ut av landet - noe som ikke ville ha skjedd hvis John var en kvinne. Tenk å bli tvangsutsendt og skilt fra din mann bare fordi myndighetene har et litt sært forhold til ekteskap... (Gay Rights)

Tiltale i Wethal-saken
Endelig har det kommet en tiltale etter at homofile Lasse Wethal for halvannet år siden ble satt fyr på under et nachspiel. Selv om hendelsen skjedde i et rom fullt av mennesker var det vanskelig for politiet å få oversikt over hva som hadde skjedd, men nå har de visst fått et gjennombrudd. (Gaysir)

Homofobiforebygging i London
I en skole i London motarbeider man homofobi ved å undervise homohistorie. God idé! (London Evening Standard, via Towleroad og Gay Rights)

Vil du ha dette bordet som hos deg står?
En USAnsk politiker, Rebecca Kleefisch, advarer om at hvis vi godtar homoekteskap i dag, vil folk kreve å få gifte seg med ting som stoler og bord i morgen. Det positive er kanskje at Rebecca tilsynelatende mener at det er mer moralsk forkastelig å gifte seg med et bord enn en person av samme kjønn, og det er kanskje ikke så verst... (Gay Rights)

Mann + mann + barn
Et standardargument mot ekteskap for homofile er at det skal en kvinne og en mann til for å få et barn. John Culhane skriver i en artikkel om de nyeste framstøtene i vitenskapen for å endre på dette, slik at det kan fødes barn av to eggceller, for eksempel. Noe sier meg at Nina Karin Monsen ikke vil bli beroliget av det heller.

Heterofile gutter som kysser hverandre
I England har det visst blitt vanlig at også heterofile gutter kysser hverandre. Det skriver Queerty.

Dagens "It gets better"

No comments:

Post a Comment