Wednesday, October 13, 2010

Homonytt fra hele verden 13/10/10

Tøft å stå fram - selv i Norge
Håndballspilleren Are Grongstad, som sto fram som homofil for et par år siden, advarer nå andre unge idrettsutøvere mot å gjøre det samme. "Hvis man driver med toppidrett og er ung så vil jeg absolutt ikke anbefale noen å stå frem. Byrden er stor og fokuset kan være tungt å bære for en ung idrettsutøver. Men eldre idrettsutøvere som er mer etablerte kan gjerne stå frem", sier han.

Det er nitrist at det fortsatt er slik. Og den opplagte løsningen er vel at flere godt voksne homofile idrettsutøvere kommer ut av skapet, og dermed gjør det litt mindre sensasjonelt. (NRK. Se også Blikk og VG)

Valgkamp i USA
Carl Paladino, en republikaner som prøver å bli guvernør i New York, holdt på søndag en tale hvor det sto at "There is nothing to be proud of in being a dysfunctional homosexual. That's not how God created us." Dette har vakt store reaksjoner, men for egen del synes er jeg jo delvis enig - Gud (hvis hun hadde eksistert, da) har skapt oss til fullt fungerende homoseksuelle, og det er ikke noe å være stolt av å være en homoseksuell som ikke virker... (Det må legges til at Paladino aldri faktisk sa akkurat disse ordene, de bare sto i talen som ble delt ut til journalistene. Derimot sa han at barn burde spares for å se prideparader.)

Spøk til side, kommentaren har møtt ekstra reaksjoner fordi New York nettopp har opplevd tre (!) stygge kidnappingssaker hvor homofile er blitt mishandlet på det groveste, og etter at seks unge menn har tatt sitt liv på kort tid i USA. (Gay City News) Det sjette selvmordet skjedde den første uka i oktober i Oklahoma. (Dallas Voice)

Valgkamp i Kenya
I Kenya stiller David Kuria til valg til senatet. Blir han valgt blir han bare den andre åpne homofile parlamentarikeren i Afrika noensinne (den første er Sør-Afrikas Ian Ollis. (Letzgetreal)

Likekjønnet ekteskap i Tanzania
Hos Kuryafolket i nord-Tanzania er det tradisjon for at eldre "barnløse" kvinner gifter seg med unge kvinner som skal få barn med mannlige slektninger (av den eldre kvinnen) og også ta seg av den gamle og buskapen. Så veldig romantisk er det ikke, for det er nok snakk om tvangsekteskap. Og nå i våre dager stikker de unge kvinnene stadig oftere vekk fra de gamle kvinnene for å gifte seg med en mann isteden. (Daily News)

Homofobi er ikke arvelig
Jonathan Katz er en amerikansk homofob akademiker. Han har skrevet det selv: "I am a homophobe, and proud." Nå har en av sønnene hans, Isaac Katz, vist seg å ikke bli homofob, og det er jo godt. Han er faktisk homofil. Han forteller hvordan det var å si til faren at han var det: "When I told my dad I was gay, his immediate response was, "No, you're not."" Det er veldig godt å se at homofobi ikke nødvendigvis er arvelig...
(Perez Hilton)

Århusparade
Århus har sin første prideparade på fredag, skriver QX.se. Det var på tide.

Homo i Bagdad
Gay City News har for øvrig en reportasje om hvordan det er å være homofil i Bagdad. Vel verdt å lese.

Filmnytt fra USA
I USA har filmmerkeordningen MPAA nå innført kategorien "male nudity", visstnok etter ønske fra foreldre som ønsker å unngå at barna ser det. Tidligere har de hatt kategorien "nudity", men aldri "female nudity"... På Queerty.com er folk ambivalente - skal det tas som et illiberalt angrep på nakenhet i film eller som en nyttig merkeordning som gjør det enklere å finne filmene med nakenhet? :-)

No comments:

Post a Comment