Monday, October 11, 2010

Homonytt fra hele verden 11/10/10

Paraden i Beograd
Homoparaden i Beograd, som jeg har skrevet om flere ganger tidligere i denne bloggen, gikk av stabelen i går. CNN melder om at det ble kastet bensinbomber og steiner mot politifolkene som beskyttet paraden, og at over førti politifolk ble skadet. Bloomberg antyder at over 100 er skadet. Mer enn seksti personer skal være arrestert. Dagbladet melder om at det ble brukt tåregass mot demostrantene.

Selv om dette viser at homohatet lever blant en del folk i Serbia (og Reuters skriver at 60 prosent av befolkningen misliker homofili og 20 prosent mener det er riktig å bruke vold for å stoppe homoarrangementer), er det positivt at politiet tar ytringsfriheten og demonstrasjonsfriheten så alvorlig at de lot paraden gå sin gang.

Fortsatt stygt i Uganda
En avis i Uganda har publisert navn og bilder av homofile, med overskriften "Hang them: they are after our kids". Det antas at bildene er skaffet fra Facebook ved hjelp av en person som har utgitt seg for å være homofil for å bli "venner" med andre homofile ugandere. (Box Turtle Bulletin, via Mamba Online) Bloggen GayUganda skriver om hvordan dette påvirker folk: "Yesterday, had a phone call. One of the people whose photos was in the papers was afraid to get out of home. Transgender, cross dressing, appearance in the papers exposed the sexual identity. And suddenly, home was no longer safe for the person. The neighbourhood was no longer safe for the person."

No comments:

Post a Comment