Tuesday, October 19, 2010

Treholtskandalene fortsetter

I dag kommer det fram at Overvåkingspolitiet har "mistet" materialet fra overvåkingen av Arne Treholts leilighet på 80-tallet. Dette skriver VG. Materialet ville, dersom det hadde blitt funnet og lagt fram, kunnet kaste lys over en rekke forhold ved Treholtsaken, for eksempel om ransakingene av Treholts leilighet overhodet fant sted.

Det er trist at vi har et overvåkningspoliti som går fra skandale til skandale. Jeg håper at granskningene nå blir såpass grundige at det meste grumset fra fortida graves fram...

7 comments:

 1. Anonymous8:00 PM

  Dette er da ganske utrolig, hvem kan ha tiltro til overvåkningspoliti lenger. Vi kritiserer ofte andre land og deres rettsvesen, og selv er vi en bananrepublikk.

  ReplyDelete
 2. Anonymous1:44 AM

  RJT sier:
  Kanskje POT lot etterretningsfolkene fra USA ta med seg videoene og lydopptakene dit for arkivering. Det ville jo ligne på de spionmetodene POT benyttet seg av. Noen kan vel finne det ut skulle jeg tro.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:16 AM

  Ang. forsvunnet materiale i Treholtsaken.
  Er det derfor de tidligere POT folkene så trygt står fram og fremholder at intet galt har skjedd - i trygg forvissing om at materialet er borte!

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:28 AM

  Dørene er lukket av hensyn til Busch og Qvigstad, for at de fortsatt skal kunne hevde seg habile.Hvis dørene åpnes, rakner hele rettssamfunnet i Norge.
  Når til og med ikke Lundkommisjonen kunne formå seg til å informere almenheten om at Treholt var ulovlig overvåket, er det noe alvorlig galt med rettssamfunnet.
  Jeg tror aldri sannheten kommer for en dag. Det er alt for mange maktpersoner som har interesse av å sabotere den nye undersøkelsen av saken.
  Og hva med Janne Christiansen? Hun var vel med på å si nei til gjenåpning i 2008. Har hun vært ærlig?

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:31 PM

  Var det slik at personer i PST skapte en storspion av Treholt med løgner og skitne triks av den enkel grunn at de ville fremstå som
  superetterforskere, bli beundret og etter hvert bli begunstiget med høye akademiske stillinger i samfunnet? De lekte seg med familien Treholt som ble overvåket døgnet rundt i over ett år - også på soverommet. Det passer vel bra at overvåkingsmaterialet er forsvunnet - sannsynligvis bare til rettssaken endelig er ferdig. De motbydelige rottene som var involvert den gang stikker nok hodene sammen for
  enda mere djevelskap. Ver jeg Treholt ville jeg nok sett meg to ganger over skulderen hvis jeg gikk gatelangs alene i oslo. Det meste er tydeligvis tillatt, og noen er sikkert istand til å gå over lik for å fremme sin sak.
  Jeg husker Hurumsaken og tåkelegging av den som flyplass, han som mente det motsatte falt jo ut av et hotellrom i Danmark, den saken er enda ikke blitt oppklart, om jeg husker riktig.

  ReplyDelete
 6. Det presenteres påstander om at Gordievsky er dømt til å betale erstatning til både en engelsk politiker og en dansk journalist etter å ha kommet med “avsløringer” om deres omgang med KGB.

  Kan dette kilde belegges ?

  Er det Jørgen Dragsdahl du tenker på er er det nok et angrep på Gordievsky fra Putin-mafians revansjistiske venner i Norge ?

  Jørgen Dragsdahl opererte i Arne Treholt perioden og Oleg Gordijevskij hadde mye å fortelle etter han hoppet av i Vest.
  Selve det arbeide, Dragsdahl utførte for KGB bestod mest i at utøve innflytelse på den offentlige opinion ved at plante KGB´s ideer i hode på folk. Oleg Gordijevskij, en KGB-agent der i to omgange var stasjonert i Danmark kunne fortelle:
  Evening after evening Chebotok and Lyubimov sat and talked about what they should feed him the next time, what ideas they should give him. The problem was precisely that Dragsdahl did not swallow all the propaganda. He had his own viewpoints and sometimes he rejected the KGB’s ideas because he thought they were too primitive. He was very creative himself.
  It was precisely that that made him so useful and so loved. If Chebotok and Lyubimov had given him 4 or 5 arguments for the next article on a particular subject, they were surprised when they read it. Lyubimov would say, “It’s extraordinary. We gave him only 4 or 5 ideas, but he’s written 10 things which are as if they had come out of our mouths. He’s better at it than we ourselves are.”

  Jørgen Dragsdahl ble ikke regnet for en nyttig idiot. Men som absolutt nyttig. Vi var målløse over at få levert så mye prosovjetisk og antiamerikansk ammunisjon, som jo fikk langt mer sprengkraft, når den blev avfyrt i Dagbladet Information enn i Land og Folk. (Det Danske
  kommunistpartis -KGB-STASI- finansierte avis )

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1433161.ece

  Privat tok vi lett på sannhetsverdien i det propagandamateriale, Moskva forsynte oss med ,sier Gordijevskij. Dets overbevisningskraft var da også begrenset. Men fra Dagbladet Information kunne vi sitere sydete konspirasjonsteorier fra manikere og fantaster fra den amerikanske venstrefløy, som Jørgen Dragsdahl viderekolporterede i den gamle motstandsavis. Og det var nyttig.

  http://da.wikipedia.org/wiki/Dagbladet_Information

  For de som er interessert i hvordan informasjon plantes og kampanjer kjøres er det mye interessant å lese her.

  http://intellit.org/russia_folder/pcw_era/sect_16b.htm

  ReplyDelete
 7. Anders Dahl: Du skriver at "Det presenteres påstander om at Gordievsky..." Hvor da?

  ReplyDelete