Tuesday, September 01, 2009

Ekteskapsloven står støtt

Da ekteskapsloven ble vedtatt i Odelstinget, var det tre partier hvor alle stemte for: Arbeiderpartiet, SV og Venstre. Fra hvert av partiene Høyre og Senterpartiet var det 2 som stemte mot. Alle KrF og FrPs representanter stemte mot.

I siste Blikk blir partilederne spurt om en del homopolitiske spørsmål, deriblant ekteskapsloven. De sterkeste forsvarerne for loven er fortsatt Venstre, Arbeiderpartiet og SV. Lars Sponheim sier at "Å forandre en lov trenger stortingsflertall, og når både Venstre og Høyre har sagt at loven står bombesikkert, er det rett og slett ikke mulig å reversere ekteskapsloven". Erna Solberg sier at "Den saken er opp og avgjort", mens Liv Signe Navarsete sier at "Loven er vedtatt, og det må KrF og FrP ta inn over seg".

Det er godt å se så klare uttalelser fra alle partilederne, med opplagt unntak for FrP og KrF. (Høybråten tok seg ikke engang tid til å la seg intervjue av Blikk.) Siden FrP og KrF for tiden ligger an til 59 mandater mens ekteskapslovtilhengerne ligger an til 110, burde loven være rimelig trygg.

Men stem gjerne Venstre for sikkerhets skyld. :-)

1 comment:

  1. Bra poeng :) Tror kanskje jeg burde ta med meg det som pratepoeng i skoledebattene, når det snakkes mye om å fjerne felles ekteskapslov, for det hadde jeg ikke tenkt på.


    Og å stemme Venstre har jeg gjort allerede for nå. Godt valg :)

    ReplyDelete