Friday, September 04, 2009

Oslo blir ny

Jeg er strålende fornøyd med vår nye opera, gleder meg til senketunellen tas i bruk og fjerner mange av bilene fra Bjørvika, synes det nye Munch-Stenersen-museet kan bli stilig og gleder meg stort til nye Deichman står klart nord for operaen.

Nå er det mer å glede seg til. Planleggingen av nytt Nasjonalmuseum på Vestbanen går videre, og i dag ble finalebidragene klare. Jeg gleder meg ikke minst fordi de store kunstskattene som i dag står i den gamle Nasjonalgalleriet-bygningen fortjener bedre omgivelser, og fordi museet fortjener mer plass. Og foreløpig synes jeg "Back in Black" ser spennende ut.

I Aften i dag står det også om Oslo Plazas planer for utbygging, hvor de vil utvide med 336 rom. Før nærmere planer blir klare, er det naturligvis altfor tidlig å forstå hvordan siktlinjer og sånt blir påvirket, men i utgangspunktet er dette det stedet i Norge hvor det aller helst bør bygges ut: det er god miljøpolitikk å ha hoteller og boliger rett ved siden av kollektivknutepunkter. Oslo Plaza ligger ved en jernbanestasjon, ymse trikkelinjer, mange t-banelinjer og masse busslinjer. Og Oslo trenger flere hotellsenger.

Det er spennende utviklinger i Oslo!

No comments:

Post a Comment