Sunday, September 13, 2009

Høyre tar feil om Sponheim

Alle kan gjøre feil. Jeg synes kanskje at avisene er litt for flinke til å ta fram ord som "bløffer" og "lyver" når politikere sier noe som ikke er riktig. Ihvertfall må vi ha rom for at også politikere og politiske partier kan ta feil.

I går sto Venstre på stand ved siden av Høyre på Ammeruddagene, og jeg brukte anledningen til å kikke litt på Høyres materiell. Og da fant jeg et eksempel på noe som definitivt er resultat av hastverk og dårlig korrekturlesing, ikke av vond vilje.

Finn én feil... :-)

IMG_4881

(Og det hører med på historien at personen på Høyrestanden umiddelbart beklaget så mye på vegne av Høyre og ga et tydelig inntrykk av at Høyre til vanlig har bedre kunnskaper på området enn som så... :-)

7 comments:

 1. Anonymous8:22 AM

  DET ER LARS SPONHEIM OG RESTEN AV VENSTRE
  SOM TAR FEIL AV SPONHEIM:  JILL

  ReplyDelete
 2. Nei, akkurat her var det nok Høyre som tok feil...

  ReplyDelete
 3. Jaja, ..Sponheim er jo sauebonde. Kanskje det er grunnen til at hans gratulasjonsønsker ble lagt inn under overskrifta "Bondepartiet" - i dag bedre kjent som Senterpartiet??

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:51 AM

  Dette er jo kun slapp korrekturlesning.

  Det som er verre er jo at Sponheim store ego står i veien for en flertallsregjering på borgerlig side. Du snakker om å forære Stoltenberg 4 nye år som leder for en mindretallsregjering for Ap.

  Stemte Venstre forrige valg, det skjer ikke i år!

  ReplyDelete
 5. "Hastverk og dårlig korrekturlesing", som jeg skriver.

  Men du tar feil i at "Sponheim store ego står i veien for en flertallsregjering på borgerlig side". Ikke bare er det bred enighet i partiet om det han sier, men undersøkelser viser også at partiets velgere er enige. Og det krever ikke mer enn å lese i partiprogrammene til hhv Venstre og FrP for å se at det er relativt lite fellesgods der. Du har misforstått hvis du tror at dette er solospill fra Sponheim.

  Som Sponheim har sagt utallige ganger: det handler om å ta FrP på alvor. Mener de virkelig at vi skal ha interneringsleire for asylsøkere, er det klart at Venstre ikke kan delta i en regjering sammen med FrP. Et av Venstres fremste oppgaver for tida er å bevege oss mot lavutslippssamfunnet for å avverge det verste av klimakrisa, mens FrP ikke er enig i at krisa er noe problem. FrP vil avskaffe felles ekteskapslov, Venstre vil beholde den. FrP vil gi milliardbeløp til alle gode formål, mens Venstre vil ha en ansvarlig økonomisk politikk.

  Men Venstre går inn for en mindretallsregjering av V+KrF+H, og det er fortsatt høyst realistisk.

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:22 AM

  Sponheims garanti er ikke verdt papiret det er skrevet på. Har hørt Venstres slagord i Oslo!
  Høres akkurat likedan ut.
  Huffer, Puffer og tilslutt gjør akkurat som en konservativ høyreparti gjør og vil for altid gjøre: går inn for skattelette til rike bedriftseiere, svikter arbeidsfolk når det kommer til avgjørende øyeblikk, babler om kultur men aldri har gjort noe nevnverdig for kulturen, snakker miljø men stinker olje... Venstre er for meg det absolutt værste! Dere er ikke engang ekte borgelige . Bare latesom. Likegodt dere slår dere sammen med Frp, lille Frp og Kristelig Frp så vet vi hvor vi har dere..

  ReplyDelete
 7. Når Venstres partiprogram ligger milevidt unna Fremskrittspartiets, når det er stort flertall blant partiets tillitsvalgte for den linja Sponheim fører, og når meningsmålinger viser at også partiets velgere sterkt støtter avstanden til FrP - hvorfor skulle da Sponheim bryte sin egen garanti?

  Hvis man trekker inn Venstre i Oslo må man først legge merke til at styringssystemet i Oslo er et helt annet enn på landsbasis. Mens den norske regjeringen er utøvende makt, er byrådet nærmere et "formannsskap", på den måten at alt byrådet gjør kan overstyres av bystyret hvis bystyret ønsker det. Men ved hjelp av sin vippeposisjon i Oslo bystyre har Venstre fått gjennom lavere kollektivsatser, hyppigere avganger på t-banen, satsning på fjordbyen osv osv. Venstre i Oslo er en suksesshistorie.

  Skattelettelsene Venstre foreslår går like mye til fattige bedriftseiere som til rike bedriftseiere. Venstres kulturpolitikk er solid. Et eksempel: har du ikke fått med deg at Venstre kjemper for bibliotekene, for eksempel? Venstre er miljøpartiet framfor noen, og er det eneste partiet som har stilt ultimatum når det gjelder oljeutvinningen i Lofoten og Vesterålen.

  Ikke rart at du synes Venstre er det "absolutt værste", når du har slike feilaktige oppfatninger på så mange viktige felter!

  ReplyDelete