Saturday, August 01, 2009

Høyreannonse som ikke imponerer

Jeg oppdaget denne annonsen i høyremargen på bloggen min:
Ehm. "Norske Skolen" - hva er det slags språkføring? Jeg vet at Høyre er et konservativt parti, men det er en del år siden vi sluttet med stor forbokstav i substantiver her i landet...

(Og for ordens skyld: Ja, jeg sto mot fristelsen til å klikke på den. Ved å klikke ville jeg påført Høyre en utgift og sikret meg en inntekt, men det er dessverre noe med liten skrift i avtalen min med Google som forbyr meg det...)

4 comments:

 1. Anonymous3:31 PM

  Artig:) Tjener du mye penger på google-annonsene? Er det verdt det i forhold til hvordan folk oppfatter bloggen din?

  ReplyDelete
 2. Det er et interessant spørsmål.

  For det første: formelt sett har jeg ikke lov til å si hva jeg tjener på Googleannonsene (det står også i avtalen med Google). Men jeg kan trygt si at jeg ikke kan si opp jobben min med det første... :-)

  Og jeg vet ikke hvordan annonsene påvirker folks syn på bloggen. Det tar jeg gjerne imot innspill på. Rent intuitivt tenker jeg at siden VG, Dagbladet, CNN osv har annonser på sine nettsteder, uten at jeg har hørt noe om at det påvirker deres troverdighet, så burde "vanlige folk" også kunne ha annonser.

  Og annonsene er forsøkt plassert slik at de ikke kommer i veien for lesingen av selve bloggen.

  Men svaret på spørsmålet ditt er vel: dersom jeg begynte å tro at folk liker bloggen min betydelig dårligere på grunn av annonsene, ville jeg droppet dem. Det er ikke så mange penger det er snakk om.

  ReplyDelete
 3. Nå er annonsen bedre! er den rettet etter 4-5 timer elle er det bare annonserotasjon?

  ReplyDelete
 4. Hva sier annonsen nå?

  (Ja, annonsene roterer nok - i øyeblikket ser jeg "Norsk?" som overskrift, men det så jeg også på en annonse cirka samtidig med at jeg så "Norsk Skolen?")

  ReplyDelete