Thursday, August 27, 2009

Mennesker kan velge å leve enslig. Bombe?

Espen Ottesens bok "Mine homofile Venner" har fått en del oppmerksomhet. I boka forteller sju homofile om sine liv. Felles for dem er at de har valgt å leve avholdende eller heterofilt, ifølge omtalen i Vårt Land.

Det nye med boka er naturligvis ikke at disse homofile velger å leve avholdende eller heterofilt. Det har alltid vært noen homofile som har valgt slik (og i tillegg har det vært mange, mange som ikke har følt at de har hatt noe valg). Det litt nye er at tre homofile nå står fram med fullt navn og forteller om dette.

Boka Skapsprengere, som også nylig kom ut, forteller om en del homofile som kom ut av skapet og hvordan de har opplevd det. Denne boka kan fungere som et supplement. Verden er altså kommet så langt i dag at homofile ikke bare - som til alle tider - kan velge å leve i sølibat eller å gå inn i et heterofilt samliv, men at de også kan velge det som de fleste mennesker i Norge gjør, nemlig å leve sammen med et menneske de elsker.

En del kristne mener fortsatt at homofilt samliv er synd. Hvis man fortsatt mener det etter en nøye gjennomgang av de teologiske begrunnelsene, virker det som en naturlig ting å avstå fra homofilt samliv. Vel så mange kristne mener at det ikke er synd, og da virker det mer naturlig å glede seg over at man har evnen til å elske andre mennesker, og å inngå samliv med en man elsker.

Og alle vi andre kan med noe undring se at kristendommen (og nærliggende religioner) gjør et så stort problem av kjærligheten.

2 comments:

  1. ...og så slår det meg at noen en gang må skrive boka "Mine heterofile venner".

    ReplyDelete
  2. ... "Mine heterofile venner som også har valgt å leve enslige på bakgrunn av deres livssyn."

    For all del. Homofile som selv ser på det som en synd å leve i et homofilt samliv, må gjerne leve enslige. Så lenge dette ikke blir den generelle oppfattningen for hva som er det "riktige" å gjøre. :)

    ReplyDelete