Saturday, August 15, 2009

Jan Thomas' dansepartner - neppe kjempeviktig

"Hvorfor fikk ikke Jan Thomas mannlig dansepartner?" står det på forsida i Dagbladet i dag.

Jan Thomas skal visstnok delta i TV2-serien "Skal vi danse?", hvor han skal lære å danse av en kvinnelig danser og danse med henne i programmet.

Hvilket kjønn Jan Thomas' dansepartner har er ikke noen stor homopolitisk sak, for å si det mildt, men jeg synes det er et tegn på at verden går framover at spørsmålet stilles.

Da Esben Esther Pirelli Benestad deltok i "Skal vi danse?" ble de konservative kjønnsrollemønstrene i dansen avdekket på fascinerende vis. (Og det hjalp ikke at Esben Esther ikke var noen stor danser.) Det ville vært interessant å se om dommerne var mer åpne for nye inntrykk nå en stund senere.

Men uansett blir det nok til at jeg kun ser på "Skal vi danse?" når jeg har usedvanlig lite annet å gjøre...

4 comments:

 1. Anonymous11:15 PM

  Merkelig problemstilling. At Jan Thomas er homofil gjør ham da virkelig ikke til kvinne, og parene skal såhvidt meg bekjent danse, ikke ha sex...

  ReplyDelete
 2. "Anonymous": prøver du å antyde at homofili kun handler om sex?

  Dans har nok tradisjonelt ganske mye med heterofili å gjøre, og årsaken til at det er dans mellom en mann og en kvinne som er det vanlige er nok den heterofile dominansen i samfunnet. Dans har med romantikk, sensualitet og endog med erotikk å gjøre.

  Og tilsvarende: når en del mennesker er ubekvemme med å se at to menn danser med hverandre, tror jeg nok at det ofte har med at man er ubekvem med homofili.

  Når Jan Thomas senere i livet skal danse, vil det vel relativt ofte være med sin mann - slik er det ihvertfall med de fleste ektepar jeg kjenner. Derfor ville det ikke være noe direkte rart i at han fikk opplæring i å danse med det i tankene.

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:31 PM

  Hvilken sekualiet man har skal da ikke spille noen rolle når det gjelder dansepartner..
  Det var da ingen som sa noe da blomster Finn hadde en kvinnelig dansepartner!!!...

  ReplyDelete
 4. Se mitt forrige svar.

  Om noen sa noe da Finn danset, husker jeg ikke. Det er mulig du har rett.

  ReplyDelete