Sunday, August 23, 2009

Snikislamifisering på Grønland?

Siv Jensen kom med et utspill om "snikislamifisering" for en stund siden, men har ikke klart å komme med konkrete eksempler. Jeg tror ikke "snikislamifisering" er noe problem - Norge er et såpass åpent samfunn at eventuelle forsøk på islamifisering vil bli drøftet offentlig og ikke kunne foregå i smug.

Et eksempel er homofobien på Grønland i Oslo. Et par som gikk hånd i hånd ble angrepet for cirka ei uke siden, og gjerningsmannen sa at "Dette er en muslimsk bydel". Han ga tydelig uttrykk for at han ikke likte at de gikk hånd i hånd fordi de var homofile.

Dagbladet intervjuet også folk på Grønland, for eksempel Aslam Shaid (50), som fikk seg til å si at "Grønland er et flerkulturelt miljø hvor det blir mange som ikke liker homofile, og da bør de ikke holde hender. Her går vi på gata med koner og barn, og da er det synd å se slike ting. Men de gjør hjemme hos seg selv, bryr jeg meg ikke om".

For det første kan man naturligvis observere at det nok ikke er så vanskelig å finne middelaldrende etnisk norske menn som sier liknende ting rundt om i Norge. Så det handler ikke egentlig om islam. Men det er utmerket at mannen står fram med sine uholdbare meninger, slik at de kan diskuteres offentlig. Og da skal vi naturligvis si at det at man har et flerkulturelt miljø, naturligvis ikke innebærer at noen mennesker skal diskrimineres - snarere tvert imot. I et godt flerkulturelt miljø skal man kunne gå på gata med kone og barn - eller med mann og barn - uten frykt for å bli trakassert på grunn av sin seksuelle legning.

Men altså: med oppegående media og med en offentlig debatt, er det ingen akutt fare for noen snikislamifisering. Men det er fortsatt viktig med offentlig debatt og holdningsskapende arbeid.

11 comments:

 1. Anonymous7:10 PM

  Så du syns ikke det er noe problem at norske småjenter blir gruppevoldtatt heller du da-
  Siden de muslimer du får inn i landet gjør nettopp det.
  Avskyelig er det- Landssviket.

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:11 PM

  Norske jenter voldtas fritt
  Venstre vil ha inn enda mere voldtektsdrit

  ReplyDelete
 3. Nei, det er nok ikke slik at muslimer gruppevoldtar norske småjenter.

  Men det er sant at en del av voldtektene i Norge - og da spesielt overfallsvoldtekter - foretas av utlendinger. Det er naturligvis et alvorlig problem som må håndteres av politi og rettsvesen.

  Men det å voldta er ikke spesielt "muslimsk" - og det er ikke slik at voldtekt er tillatt i muslimske land mer enn det er tillatt i Norge.

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:05 PM

  Det er løgn Bjørn og det vet du. Hvorfor lyger du. Bjørn.
  99,9 prosent av alle gruppevoldtekter begås av ikke-vestlige. Av disse er en stor det muslimer.
  Nordmenn er knapt nok representert. Med unntak av et tilfelle i Trondheim, og siden etnisk og blir brukt om adopterte og paksitanere, kan det godt være at ei de heller var norske.
  Det er ikke snakk om en del av voldtektene i Norge, det er snakk om 51 prosent av alle anmeldte voldtekter i HELE Norge(2005), 100 prosent , 100! prosent av alle- ALLE- anmeldte overfallsvoldtekter 3 siste år i Oslo.
  Bjørn, dette er en utvikling DU har vært med på. Dermed er du medskyldig.
  Ikke rart du prøver å lyge og dekke det til.

  ReplyDelete
 5. Javel, "Anonymous", kan du vise til kilde for denne påstanden om at 99,9 prosent av alle gruppevoldtekter begås av ikke-vestlige?

  (Og hva mener du med "småjenter"?)

  Vis gjerne også til kilde for de 51 prosentene.

  Det er for øvrig useriøst å påstå at jeg er medskyldig i gruppevoldtekt på småjenter. Men det er du sikkert klar over.

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:39 AM

  Selvfølgelig er du det. Du er med på å få inn voldtekter, ran og drap i landet, som vi kunne vært foruten. Det gjør deg til et avskyelig menneske.
  Finn det selv. Om du er politisk engasjert, er det pensum. Og bare det at du ikke har sett disse statistikkene allerede forteller alt.
  Disse kildene legges ut med jevne mellomrom, igjen og igjen og igjen. Dere får dem servert leser dem. Og så begynner dere igjen hver gang tema tas opp og later som om dere ikke har sett dem.
  Det kommer ikke til å holde i en landssvikerrettssak å bare si at "jamen vi visste ikke".
  Du har ingen unnskyldning. Fakta ligger ute.

  ReplyDelete
 7. Oj, her er debattnivået noen hakk lavere enn jeg er vant til, selv fra folk som kommenterer anonymt.

  Nei, jeg er ikke et avskyelig menneske. Norge er et demokrati, og Norges innvandringspolitikk er bestemt av Stortinget. At du vil ha landssvikerrettssak mot et flertall av det norske folk, sier sitt...

  Å ikke ville oppgi kilder for statistiske påstander er en uting. Jeg har ikke sett tallet 99,9% i noen statistikk jeg har sett - tro det eller ei. Kom med kilden hvis du vil bli tatt seriøst.

  At du ikke vil forklare hva du mener med ord du bruker ("småjenter") er også en uting.

  Amnesty International mener at 8000-9000 kvinner voldtas i Norge hvert år. Mange voldtas av utlendinger, mange voldtas av nordmenn. Det er politiet som må ta tak i dette.

  ReplyDelete
 8. Ojda, hr Bjørn, her har du virkelig fått inn en ordentlig gærning. Her, ta en e-klem, og ikke riv av deg håret :) *klem*

  Jeg kan bare ikke la være å nevne at i Norge så har vi faktisk ganske mild straff for voldtekt (dessverre) - det samme kan ikke sies om en del muslimske land. Innvandrerstigmatisering får vi likevel. Litt synd. Jeg er uansett stolt over å være innvandrer, men det er kanskje greiere for meg som er nordvesteuropeisk likevel - bortsett fra at man blir veldig lei av å høre om red light district og lovlig marijuana etterhvert og at folk ber deg si ord med g eller ch i. (Ja, jeg er født i Nederland :P)

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:51 AM

  Først av alt så vil jeg i alle fall ikke så bombastisk anklage deg for å være medskyldig i voldtekter Bjørn. :-)
  Men, når Siv Jensen mener det foregår snikislamisering så er det kun et ord for alle de problemene vi støter på i samfunnet ved stor innvanding av mennesker med islam som sin tro.

  Det er ikke slik at det i sjul og med utspekulert nøye planlegging fra f.eks. imamer, innføres halalslakting, deling av kjønn i skolene eller gruppevoldtekter.

  Problemet er at vi tar inn alt for mange innvandrere som ikke får den oppfølgingen de har behov for. Det at vi tar inn innvandrere i seg selv er ikke et problem, problemet er at vi tar inn flere og flere når vi har store problemer med å huse de som er her.

  Jeg mener ikke det er humant at folk skal få en bussbilett til Oslo fra Gardermoen for å søke asyl, for så å vente i minst mange mnd eller flere år for å få svar.

  Regjeringens politikk vises nå ved at godt integrerte borgere som jobber og har tilpasset seg samfunnet blir sendt ut av landet etter 5-6-7-8 eller 9 år. Dette er utrolig dårlig behandling av mennesker. FrP blir slaktet i media for at de vil ha asylsøkere på lukkede mottak i noen få måneder før de får enten JA eller NEI.

  Snikislamifisering er et ord som er ment som et varsko! for de mange episodene med at norske barn og voksne skal tilpasse seg muslimske regler/normer, istedet for at innvandrere skal tilpasse seg norske regler og normer.

  Dette er punkter som jeg mener går under snikislamifisering, uten at det betyr at en muslimsk enhet står samlet bak alle forslagene.


  *Å fjerne "Å du som metter liten fugl.." fra skoler og barnehager
  *Å dele svømmeundervisning eller annen undervisning mellom kjønn, noe vi fjernet selv for over 50 år siden
  *Å fjerne matretter som inneholder svin fra skoler/SFO/barnehager/fengsler/sykehus fordi de har muslimer der
  *Å innføre sanger som "Lille muslim som ber fem ganger om dagen...Allah Ahkbar" i skoler/barnehager
  *Å fjerne bamser eller bilder av bl.a. Nasse Nøff fordi muslimer mener grisen er uren
  *Å innføre halalslakting av dyr i Norge hvor vi kjemper for dyrs rettigheter
  *Å innføre bruk av hijab i skole/politi/forsvaret o.l.  Dette er snikislamifisering.

  Dette er segregering, ikke integrering.
  Kjetil

  ReplyDelete
 10. Ja, Kjetil, jeg er et stykke på vei enig i det du sier. Men etter min mening viser det at "snikislamifisering" er et dårlig uttrykk. Det gir et inntrykk av å bety noe annet enn det det (ifølge deg) betyr.

  Du kaller for eksempel "Å fjerne 'Å du som metter liten fugl...' fra skoler og barnehager" som snikislamifisering. Det reagerer jeg på, for jeg husker godt at jeg også som skolegutt følte det litt guffent å skulle synge en kristen sang hvert eneste matfriminutt. Jeg er derfor tilhenger av å fjerne religiøse sanger fra skolen, og synes det like godt kunne vært kalt "sniksekularisering". (Men uten at det er noe "snik" over det.)

  Mange av de andre punktene dine kjenner jeg meg ikke igjen i. Det stemmer ikke at "vi" sluttet med å dele svømmeundervisning etter kjønn for 50 år siden. Selv hadde jeg kjønnsdelt undervisning både i svømming og annen kroppsøving og dessuten i håndarbeid/sløyd. (Av og til var det til og med elever som svømte nakne i gymtimene fordi de hadde glemt badetøy... Ikke akkurat "islamifiseringstendenser" det heller.)

  Hvor har du eksemplene med "Allah Akhbar" fra?

  Prinsipielt mener jo jeg at enten får man fjerne religiøse sanger i skolen, eller man får inkludere sanger fra flere religioner og livssyn. Hvis man både fjerner de kristne sangene og innfører muslimske, så er jeg enig i at det er galt.

  Men altså: hovedpoenget er at innføringen av ordet "snik" først i ordet, uten at det har noe reelt innhold, er misvisende.

  ReplyDelete