Thursday, August 27, 2009

Revolusjon på Grorud

Hvorfor var det helt annerledes å dele ut løpesedler for Venstre på Grorud t-banestasjon i dag i forhold til for to år siden?

Ved kommunevalget for to år siden var utdeling av løpesedler ganske kjedelig, egentlig. Det kunne gå mange minutter uten at det kom et menneske, og så kom det plutselig en hel gjeng på kort tid. I år kom folk mer jevnt.

Ved kommunevalget for to år siden sto det på løpesedlene at Oslo Venstre ville sørge for doblet frekvens på t-banelinje 5 og redusert månedskortpris. Ved budsjettforhandlingene sto Venstre knallhardt på dette, og fikk gjennomslag. Månedskortprisen gikk ned, og antall t-baner i timen økte fra fire til åtte.

For folk som bruker t-banen i praksis (som meg selv) betyr det rett og slett at man ikke behøver å bekymre seg så mye for eksakt når man går hjemmefra - uansett er det alltid snart en t-bane som kommer. Og antallet reisende har gått i været, trafikken på Trondheimsveien har gått ned og dermed har nok også luftkvaliteten bedret seg og støyplagene fra biltrafikken blitt redusert.

Jeg husker at Ola Elvestuen i forrige valgkamp la vekt på at Oslo Venstre ikke skulle love ting i øst og vest. Man skal bare love ting som man fortsatt kan stå for når budsjettet skal utarbeides. Venstre viste at vi er til å stole på - og dette har også gitt betydelig goodwill.

Så det var godt å dele ut løpesedler - fordi folk kom mer jevnt enn for to år siden, men også fordi folk vet at det er Venstre som har stått på for å gjøre reisa til jobben mer behagelig og miljøet bedre.

No comments:

Post a Comment